Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nin (TKBL) ilk yarısını galibiyet alamadan kapatan Beşiktaş, 16. haftada Samsun Basketbol'u 73-72 mağlup ederek üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi.
Kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını ama maçı kaybettiklerini belirten Samsun Basketbol Baş Antrenörü Murat Kumbasar, "Takım olarak bu hafta çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Kazanmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Takım olarak kaybettiğimiz nokta sadece basit top kayıtları oldu. Beşiktaş da bunu kendi lehine çevirerek daha kontrollü oynamaya başladı. Maçın her anında kopmadan kazanmak adına ne gerekiyorsa oyuncularımız elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Bundan sonra maç kaybetmemeye çalışacağız" dedi.
Ligde kalacaklarına inandıklarını ifade eden Samsun Basketbol oyuncusu Rana Derin, "Bu maçı takım olarak bizim hak ettiğimizi düşünüyoruz. Çok basit hatalar yaparak maçı elimizle verdik. Şu anda önümüzde 13 maç var. Daha iyi toparlanmaya başladık. Elimizden geleni yapıp ligde kalmaya çalışacağız. Ligden düşmeyi düşünmek bile istemiyorum" diye konuştu.

"VARSA İSPATI AÇIKLASIN"
Beşiktaş'ın ikinci yarı üst üste alınan maçları sonrası Samsun Basketbol Baş Antrenörü Murat Kumbasar'ın "Beşiktaş'ın kazandığı maçlar bence incelenmeli" demesine karşın Beşiktaş Baş Antrenörü Mehmet Can Öztürk tepki göstererek, Kumbasar'ın talihsiz bir açıklama yaptığını ve ispatı varsa açıklamasını istedi. Sezon başında genç oyuncularla lige devam etme kararı aldıktan sonra ilk yarı maçlarını çok kötü oynadıklarını belirten Öztürk, "Ama bizim Beşiktaş olduğumuzu kimse unutmasın. Bu formayı kim giyiyorsa ben ve bütün Beşiktaşlılar saygı gösteriyor. Geçen hafta çok talihsiz bir demet veren antrenör arkadaşımız, çocuklarımıza çok saygısızlık etti. 13'te sıfır giderken biz hiç kimseye ağlamadık. Hiçbir zaman Beşiktaşlı duruşumuzdan, maçlarda elimizden gelenin en iyisini yapıp formamızın hakkını vermeye çalıştık. Geçen hafta bu antrenör bu çocuklarımıza ve camiamıza çok büyük haksızlık ile kötü bir düşünce söylediğine inanıyorum. O çocukların emeğine saygısızlık ediyor. Yeni gelen oyuncularımıza saygısızlık ediyor. Biz Tarsus Belediyesi'ni deplasmanda yendik. Kendi evimizde Ceyhan Belediyesi'ni yendik ve burada da aynı şekilde mücadelemizi yaptık. Basketbol'da biz böyle şeyler duymak, yaşamak ve düşünmek istemiyoruz. Bu konuyla ilgili 1 haftadır canım çok sıkkın. Bu olay aynı zamanda kazandığımız takımlara da bir iftiradır. Bu söylediğini çıkıp ispatlayacak. Antrenörün demecini Beşiktaş'a yapılmış bir saldırı olarak görüyorum. 19 yaşındaki ilk yarı mücadele eden çocuklarıma, gelen oyuncularıma saygısızlık yaptığına inanıyorum. Biz bundan sonraki maçlarımızı almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Samsun deplasmanından galibiyetle döndüklerini ifade eden Beşiktaş oyuncusu Gülşah Akkaya, "Öncelikle maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Bizim için çok kritik bir maçtı. Şuanda düşmemek için çok güzel mücadele sarf ediyoruz. Buradan deplasmandan galibiyetle çıktığımız için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
(GKH-SLH-RFK-S)

02.02.2013 19:57:26 TSI

Editör: Wan Haber