Ege'deki taraftar derneklerinin katıldığı panelde konuşan Beşiktaş Başkanı Orman, "Kulübü değil, borçları küçültüyoruz" dedi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Kuşadası Beşiktaşlılar Derneği ile Ege Kartalları Grubu tarafından düzenlenen panele katılmak üzere Kuşadası'na geldi.
Kuşadası'nda çeşitli ziyaretlerde bulunan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, daha sonra Beşiktaşlı taraftarların tezahüratları arasında panelin düzenlendiği Kuşadası Ticaret Odası salonuna girdi. Ege Beşiktaş Kongre Üyeleri Derneği Başkanı Selim Yeğen, İzmir Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Serhat Kutlu, Kuşadası Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Abdullah Çakmak ve Marmaris Beşiktaşlılar Cemiyeti Başkanı Feridun Özderen panelde yer aldı. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile birlikte çok sayıda taraftar paneli izledi.

"BEŞİKTAŞ'IN BORCUNU 190 MİLYON LİRA CİVARINA İNDİRMEK İSTİYORUZ"
Panelde konuşan Fikret Orman, Beşiktaş'ın gelirlerinin aslında çok olduğunu, ancak temlikli olduğu için gelirlerin sürekli borçlara gittiğini ifade etti. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni kaynaklar oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Tribün gelirlerimizde ve lisanslı ürün satışlarımızda artış var. Şu anda borç artışını durdurduk. Bundan sonra borçlar küçülmeye başlayacak. 2014-2105 sezonuna kadar Beşiktaş'ın borcunu 190 milyon lira seviyelerine indirmek istiyoruz. Biz kulübü küçültmüyoruz, borcu küçültüyoruz. Beşiktaş'ı yönetmek, halka, taraftara şirin görünmek değildir. Doğru yönetmek önemlidir. Biz yönetim olarak bunun için çalışıyoruz. Bu yıl hedefimizde şampiyonluk var. Ben şampiyon olacağımıza inanıyorum. Amacımız 2016'da Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynamak. Bu gerçekçi hedefi yakalayacağımızı düşünüyorum" dedi.

"EGE'DEN TAKIM SATIN ALMAK İSTİYORUZ"
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Ege Bölgesi'nden bir kulüp satın almak istediklerini belirtti.
Altay'ı almak için görüşmelerde bulunmadıklarını ve bu konuda Altay kulübünden hiç kimse ile görüşmediklerinin kaydeden Fikret Orman, "Ancak biz İzmir'den veya Ege'nin başka bir yerinden bir takım almak istiyoruz. İzmir'in, Ege'nin bir futbol ve basketbol geleneği var. Çok önemli sporcular yetiştiren Ege, maalesef son 15 yılda bu konuda sınıfta kaldı. Asansör takımlar oldu ama kalıcı başarı gelmedi. Biz burada bir kulübe yatırım yapmak istiyoruz. Ama bizim yöneteceğimiz bir kulübe yatırım yapmak istiyoruz. Pilot takım uygulaması istemiyoruz. Yönetimini alacağımız takımın ne adını ne de camiasını değiştirmeyeceğiz. Biz kendi oyuncularımızı, ayrıca Türkiye'den ve yurtdışından tarayarak toplayacağımız oyuncuları alacağımız takımın altyapısında yetiştireceğiz ve o takımda oynatacağız. Aklımızda birkaç model var. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki süreçte bu konu şekillenecek" diye konuştu.

TARAFTAR KARTI PROJESİ GELİYOR
Yeni projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 15 gün içerisinde taraftar kartı projesini kamuoyu ile paylaşacaklarını vurgulayarak, kulüp ile taraftar arasında kayıtlı bir iletişim ağı kurmak istediklerini söyledi. Orman, Kartalcell veya lisanslı ürünlerden daha fazla puan toplayan taraftarlara tribünlerde öncelik vermek istediklerini ifade etti.
(ZH-MB-RFK-S)

10.01.2013 17:52:26 TSI

Editör: Wan Haber