Beko Basketbol Ligi'nin 9. hafta mücadelesinde Beşiktaş, evinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 86-69'luk skorla mağlup etti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Başantrenörü Erman Kunter, THY Avrupa Ligi'nde deplasmanda oynadıkları maçların kendilerini zorladığını belirterek, "Diğer maçlara göre ayaklarımız biraz daha ağırdı. Topa baskı yapmaya başlayınca geri geldik ama bu tarz maçlarda düşüşler olacaktır. Çünkü geçiş süreci ve THY Avrupa Ligi deplasmanları zor. Biz bunu bütün sene yaşayacağız gibi. Ancak, biraz daha parçalar yerine oturuyor" dedi.
Cemal Nalga transferiyle ilgili konuşan Kunter, "Cemal Nalga'nın suçsuz olduğunu düşünüyorum. Şu anda kendisi bizim ciddi olarak ilgilendiğimiz bir oyuncu. Önemli olan neye inandığınız. Biz teknik kadro olarak Cemal'in bu konuda suçsuz olduğunu ve bizim takıma katkı sağlayacağını düşünüyoruz" şeklinde görüşlerini açıkladı.
Daniel Ewing'in performansı hakkında gelen bir soru üzerine Kunter, "Bizim aradığımız ve sezon başından beri ihtiyaç duyduğumuz bir oyuncu. Bize katkıda bulunacaktır. Çok zorlu bir sürece gireceğiz ve Daniel'i de bu dönemde takıma monte etmeye çabalayacağız" diye konuştu.
Siyah-beyazlı oyuncu Cevher Özer, kendileri açısından kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını ifade ederek, "2-3 maçtır kaybediyoruz. Moral açısından kazanmamız gereken önemli bir maçtı. Artık bir sonraki maç için hazırlanmaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Altar Tunçkol, ikinci periyotta önde ve iyi oynadıkları dönemde acemice top kayıpları yaptıklarını kaydederek, "Belki de biz 10 sayı önde olacakken devreye 10 sayı geride girdik. Takım olarak bugün savunma direncimiz düşüktü. Biz 3 kez 1 sayıyla maç kaybettik. Bu maçta da canımız yanarak kaybettik. Bunu özellikle söylüyorum. Bariz hakem hataları vardı" ifadelerini kullandı.
Hakemler hakkında konuşmak istemediğini aktaran Tunçkol, "Artık bizi küme düştü diye mi görüyorlar, bunu bilmiyorum ama 1-2 değil, 6-7 pozisyonda canımız yandı. Kendi hatalarımız da var ama bizim de sabrımız bir yere kadar" yorumunda bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Barış Güney ise, takım olarak maçın içinde iniş ve çıkışlar yaşadıklarını ve bu oyun tarzıyla Beşiktaş gibi bir takıma karşı direnmelerinin zor olduğunu söyledi.
(BÇ-BÇ-S)

09.12.2012 17:39:11 TSI

Editör: Wan Haber