Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde 9 Ekim 2012 tarihinde meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşların yaraları sarıldı.
Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, 9 Ekim 2012 tarihinde meydana gelen selin yaralarının sarıldığını belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu'na teşekkür etti.
Afet sonrasında ilçeye acilen 200 bin TL gönderildiğine dikkat çeken Kaymakam Aktaş, "Bu çalışmaların kısa sürede sonuçlandırılmasında Trabzon Valisi Sayın Dr. Recep Kızılcık'ın afet sonrası ilçemize gelerek bizleri ziyareti sonucu başlayan süreçte yerel imkânlar harekete geçirildi ve o gün yapılması gereken işlemlerin tamamı bitirildi, şehrimiz öncekinden de daha güzel hale getirildi. Şehrimizdeki çamur deryasından iki gün gibi kısa bir çalışmanın ardından kurtulduk. Ardından Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın destekleri ve Sayın Valimizin çabaları ile çalışmalar sistemli bir şekilde yürütüldü. İlk üç günlük verilere göre bir hasar tespit çalışması yaptık. Konutların hasarlarıyla ilgili olarak Afet ve Acil Durum Komisyonu Başkanlığı'ndan ilimize 200 bin TL ödenek gönderildi. Bu ödeneğin 50 bin TL'si kaymakamlığımız tarafından afetten zarar gören konut sahiplerine dağıtıldı. 100 bin TL de alt yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere verilirken, 25'er bin TL ise Yeşilköy ve Oğuz Belediyelerine aktarıldı. Köylerimizdeki hasarların İl Özel İdaresi tarafından karşılanmasına çalışılıyor" dedi.
"İş yerleri zarar gören vatandaşlarla ilgili olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda o günün şartlarına göre yaklaşık 740 bin TL'lik bir tespitimiz olmuştu" diyen Aktaş "Toplamda bu iş yeri sahipleri 115 kişi kadardı. Sonradan 12 kişinin iş yerlerinin sigortalı olduğu görüldü. Geriye ise 640 bin TL'lik bir hasar kaldı. Bunun karşılığı olarak Sayın Valimiz Kızılcık ve Sayın Bakanımız Bayraktar'ın gayretleri ile tekrar 152 bin TL ödenek gönderildi. Bu ödeneği 103 kişiye, 640 bin TL'nin karşılığı olarak, ortalama zararın 1/ 4'üne denk gelecek şekilde dağıttık. Ayrıca bu çalışma Sayın Valimiz ve Sayın Bakanımızın gayretleriyle olmuştur. Felaketi haber aldığı andan itibaren bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan İl Valimiz Sayın Dr. Recep Kızılcık'a, Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar ve Bakan Yardımcısı Sayın Muhammet Balta'ya maddi desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Afetin meydana gelmesinden sonra ilçemizde yapılan temizlik çalışmalarında özellikle Trabzon Belediye ekipleri gece gündüz 125 kişilik ekiple çalıştılar. Bunun dışında çevre ilçelerdeki belediye başkanlarının imkanları nispetinde bize ulaştırdıkları yardımlar var. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlar canla başla koşarcasına yardıma geldiler. O manada bizleri çok mutlu ettiler" ifadelerini kullandı.
(ALP-ÖS-Y)

13.02.2013 11:57:51 TSI

Editör: Wan Haber