Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan BESAŞ, vatandaşların memnuniyetini ve kaliteyi hedef alan hizmetleri kapsamında personel eğitimlerine devam ediyor.
Türkiye'nin 3., Bursa'nın ise en büyük ekmek üretim tesisi olma özelliğini taşıyan BESAŞ, TS.EN. ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini almak için TSE'ye başvurdu. Belge alım süreci kapsamında tüm BESAŞ personeline eğitim verildi. BESAŞ yemekhanesinde gerçekleştirilen eğitimde konuşan BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş; Bursa halkından yoğun talep gören ürünlerinin üretim ve servis süreçlerini geliştirmeyi, insan sağlığı açısından güvenli, firma bakımından da daha kârlı bir noktaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
BESAŞ olarak sürekli gelişimi hedefleyen bir yönetim anlayışıyla hizmet verdiklerini ifade eden Bektaş, kaliteli, hijyenik ve ekonomik ekmeği Bursalılara ulaştırmak için "Tek kârımız sağlığınız" sloganını benimsediklerini belirtti. BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan da, Türkiye'de tüm sektörlerde olduğu gibi gıda sektöründe de büyük aşama kaydedildiğini belirterek, müşterilerin artık hijyene ve kaliteye odaklandığını, BESAŞ'ın da çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdığını söyledi. "Sağlıklı olmak, bir insanın en temel ihtiyacı ve hakkıdır. Gıda ürünleri ise sağlımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelir. Dolayısıyla gıda ürününün güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mutlak bir talebidir. BESAŞ olarak kaliteyi ilke edinmiş bir firma olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" diyen Aydoğan, kalite çalışmaları doğrultusunda TS.EN.ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin yanı sıra TS.EN.ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini almak istediklerini vurguladı.
TSE Personel ve Sistem Belgelendirme Merkezi Başkanlığı Bursa Müdürlüğü eğitmeni Hasan Hüseyin Yaşar ise güvenli gıda alımı için sürekli artan bir müşteri talebi bulunduğunu belirterek, "Üreticiden tüketiciye kadarki zincirde her kesimi tümüyle etkileyen gıda kökenli salgın, zehirlenme, bozulma vb. olumsuzluklar, endüstriyel kalite sistemindeki hijyen sorunlarından kaynaklanmaktadır. Üretimden-tüketime risk oluşturabilen her bir parametrenin ürünler bazında ayrı ayrı belirlenip, bu noktaların incelenmesiyle sorunların giderilmesi gerekir. Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi, riskin azaltılması ve engellenmesi sağlanmalıdır. Böylece olayların teknik ve sosyoekonomik boyutlarıyla ele alındığı yeni bir bakış açısı geliştirilmiş ve yaygınlaştırılmış olacaktır" dedi.
Yaşar, ISO 22000 belgesinin gıda endüstrisi uzmanları tarafından geliştirilmiş olan uluslararası kabul görmüş bir standart olduğunu da ifade ederek, bu standardın da gıda güvenliği yönetiminin ihtiyaçlarını gıda tedarik zinciriyle uyumlu hale getirmeyi hedeflediğini vurguladı.
(MŞ)

27.12.2012 13:17:33 TSI

Editör: Wan Haber