Antalya'nın Elmalı ilçesinde, annesi R.S. tarafından dövüldüğü iddia edilen 5 yaşındaki Mehmet Ağar'ın yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Operatör Dr. Niyazi Nefi Kara, hastanın durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek, sağlık durumunun bugün daha da ağırlaştığını kaydetti. Baba Osman Ağar da Elmalı Savcılığı'na eski eşi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Elmalı ilçesinde R.S ile Elazığ'da imam olarak görev yapan Osman Ağar'ın boşanmalarının ardından dört ay önce anneye verilen çocukları Mehmet Ağar, beyninde oluşan ödem sebebiyle önce Elmalı Devlet Hastanesi'ne ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Elazığ'dan Antalya'ya gelen imam Osman Ağar, oğlunu hastanede ziyaret ettikten sonra çocuğunu dövdüğünü iddia ettiği eski eşi hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Elmalı Adliyesi'ne gitti. Osman Ağar, oğlunun velayetinin kendisine verilmesi için müracaat edeceğini söyledi.
Beş yaşındaki Mehmet'in tedavisini yapan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi Sorumlusu Operatör Dr. Niyazi Nefi Kara, hastanın sağlık durumunun düne göre daha da kötüleştiğini söyledi.
Bugün öğle saatlerinde çekilen tomografi filminin sonuçlarını değerlendiren Dr. Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kafada oluşan ödemde herhangi bir iyileşme görülmedi. Beyindeki beslenme eksikliği devam ediyor. Şu an beyinde bir damar tıkanıklığı var. Solunum cihazına bağlı olarak ileri derecede hayati tehlikesi durumu var. Ancak, düne göre hastanın durumunun daha da kötüleştiğini söyleyebilirim."
Oğlu ile gelininin boşanma sürecinde torununa kendilerinin baktığını anlatan babaanne Şerife Ağar, olayı duyar duymaz gözyaşlarına boğuldu. Eşi Mehmet Ağar'ın kolunda güçlükle ayakta durabilen Şerife Ağar, şunları söyledi: "Torunumu bana verin. Şimdiye kadar nasıl baktıysam bundan sonra da öyle bakarım. Küçücük çocuğu ne hale getirmişler. 4 ay torunuma bakamadılar."
Olayla ilgili doktor raporunun henüz çıkmadığı, Mehmet'in ifadesine başvurulamadığı için Mehmet'in annesi tarafından dövülerek mi yoksa düşme sonucu mu yaralandığının netlik kazanmadığı bildirildi.
(İA-CE-HO-Y)

21.01.2013 14:23:14 TSI

Editör: Wan Haber