Kilis'te uzun süredir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Emin Çakıcı bugün görevden alınarak Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü'ne atandı. Çakıcı’dan boşalan KOM Şube Müdürlüğü'ne ise Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Mehmet İyim getirildi.

MALATYA KOM ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Erol Keskinkılıç, İnşaat ve Emlak Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Keskinkılıç'ın yerine Emniyet Komuta Kontrol Merkezi (EKKM) Şubesi'nden Şener Derin atandı.

BALIKESİR KOM ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube MüdürüBünyamin Kırlı görevden alındı. Kırlı, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne tayin edildi. Görevini yaklaşık üç yıldır yürüten Kırlı'dan boşalan yere ise Çocuk Şube Müdürü M.Tayfun Girgin getirildi

ÇANAKKALE KOM MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube MüdürüYaşar Kaplan görevden alındı. Burada 1,5 yıldır görev yapan Kaplan Muhabere Şube Müdürlüğü'ne atanırken yerine ise Muhabere Şube Müdürü Murat Sarı getirildi.

SAKARYA KOM ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVİNDEN ALINDI

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ziya Aygün de görevinden alındı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde yaklaşık 1.5 yıldır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapan Ziya Aygün, Sakarya Valiliği tarafından bu görevinden alınarak, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Emniyet Komuta Kontrol Merkezi'ne (EKKM) atandı. KOM Müdürlüğüne ise EKKM Müdürü Osman Elbirlik getirildi.

Görevden alınan Ziya Aygün, Sakarya'da aralarında Adapazarı Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Dişli ve yardımcısının gözaltına alınıp tutuklanmaları, ardından üst mahkemeye yapılan itiraz sonrasında serbest kalmalarıyla sonuçlanan 'ihaleye fesat karıştırma' operasyonunu gerçekleştirmişti.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça da, geçen 25 Aralık tarihinde görevden alınmıştı.

30 İSTİHBARATÇI GÖREVDEN ALINDI

17 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından kamu kurumlarında başlatılan tasfiyeler sürüyor. Bursa’da 30 istihbaratçı görevden alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli 11’i rütbeli (komiser ve üstleri) 19’u da memur olmak üzere toplam 30 kişi, Emniyet Genel müdürlüğü emriyle branştan çıkarılarak il müdürlüğü emrine görevlendirildi. 30 istihbaratçı polis memurunun pasif görevlere atanacağı belirtiliyor.

Bursa’da 18 Aralık’ta ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü İhsan Yılmaz görevden alınıp Muhabere Elektronik Şube Müdürü olarak görevlendirilmişti. Yerine ise Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Erol Turan atanmıştı.

(AJANSLAR)

Editör: Wan Haber