Adana'da, Sami-Afif Şimşek çiftinin dünyaya getirdiği beş çocuğunun kalbinin akraba evliliği nedeniyle delik olduğu belirtildi. Tedavi ettirmeye çalıştıkları çocuklarını okuldan alan baba, sinir hastalığına yakalanınca aile geçim sıkıntısı çekmeye başladı.
Kuzen olan Afif (47) ile Sami Şimşek (40) bundan 27 yıl önce Siirt'te görücü usulüyle evlendi. Çiftin ilk çocuğu Hüseyin iki yaşına geldiğinde baygınlık geçirdi. Anne Sami, baba Afif, hastaneye götürdükleri çocuklarının akraba evliliğinden dolayı kalbinin delik olduğunu öğrendi. Doktorlar akraba evliliğinden dolayı bundan sonraki doğacak çocuklarının kalbinin delik olma riskinin bulunduğunu söyledi. Çift, 9 yıl ikinci çocuğu yapmadı ancak 9 yılın ardından Fatma ismini verdikleri bir kız çocukları dünyaya geldi. Ancak, gelişimi zayıf olan Fatma'yı hastaneye götürdüklerinde onun da kalbinin delik olduğunu öğrenen aile yıkıldı. Ancak buna rağmen ailenin ardı ardına Melek (13), Felek (12) ve Zeynep (8) ismini verdikleri çocukları dünyaya geldi. Aile, doktora götürdüğü bu çocuklarının da kalbinin delik olduğunu öğrenince 6. çocuğu yapmadı.
Siirt'ten Adana'ya göç ederek seyyar satıcılık yapan baba Afif Şimşek, çocuklarının hepsinin kalbinin delik olmasından dolayı sinir hastası oldu. Bu yüzden tedavi gören baba çalışamaz duruma geldi. Ankara'da bir hastanede tedavi gören çocuklar ise yol masrafını ailesi karşılayamadığı için hastaneye düzenli gidemedi. Kalbi delik olan çocukların hiçbiri düzenli olarak okula gidemedi. Aile, çocukların kalbinin delik olmasından ziyade para bulamadığı için çocuklarını okuldan aldı.

ÇOCUKLARIMIN OKUMASINI İSTİYORUM
Anne Sami Şimşek, büyük oğlu Hüseyin Şimşek'in (26) sürekli hastaneye gittiği için okuyamadığını belirterek şöyle konuştu: "Diğer çocuklarımı maddi imkansızlıktan dolayı okutamıyorum. Çünkü eşim sinir hastası oldu. Sürekli ruh sağlığı hastanesinde kalıyor. Evde hiç çalışan yok. Oturduğumuz ev satılığa çıkarıldı. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Çocukların hepsini okuldan aldık. Çocukları okutmamakta suçmuş ama yapabileceğim bir şey yok. Öğretmenler sürekli bir şeyler istiyor para olmadığı için alamıyoruz. Çocuklarımın defterini kalemini alamıyorum. Ben okumadım bu nedenle çocuklarımı okutmak istiyorum ama elimden bir şey gelmiyor."

ÖMRÜM HASTANELERDE GEÇTİ
Ailenin en büyük oğlu Hüseyin Şimşek de kalbi delik olduğu için sürekli hastaneye gittiğini bu nedenle okuyamadığını belirterek şunları söyledi: "Şimdi bana bir imkan verseler okurum. Ama kalbim delik olduğu için okuyamadım. Ne çocukluğumu ne gençliğimi yaşayabildim. Sürekli hastane köşelerinde geçti ömrüm. Hâla kalbim delik olduğu için hayatı düzgün yaşayamıyorum. Ben okuyup polis olmak isterdim ama kalbim buna da engel oldu."
(FKE-HO-Y)

03.02.2013 10:07:49 TSI

Editör: Wan Haber