Isparta Emniyet Müdürlüğü, kentte 5 ana güzergahta hız sınırı uygulamasına başladı.
Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, ilde vatandaşların karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak,trafik kazalarını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla denetim faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Trafikte denetimin temel amacının sürücülerde davranış değişikliği yaratmak olduğunu kaydeden Or, "Trafik ortamında insan yaşamının, sağlığının korunması, maddi kayıpların azaltılması için tehlikeli sonuçları olabilecek davranışların en aza indirilmesi gerekmektedir. Ülkemizdeki kaza istatistikleri yüksek hızda araç kullanma davranışının, kaza sayısı üzerinde doğrudan doğruya etkide bulunan çok önemli bir ihlal olduğunu göstermektedir. Ayrıca, yüksek hızda seyreden bir araç, durmasını gerektiren bir engelle karşılaştığında bir yandan daha fazla mesafeye ihtiyaç duymakta, bir yandan da sürücünün durmak için gerekli tepkiyi verme süresi içinde aracın kat edeceği mesafe arttığından mevcut mesafenin bir kısmı yine hız nedeniyle yutulmaktadır" dedi.
İl merkezinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla radarla hız kontrolleri yapıldığını kaydeden Or, vatandaşların karayollarında seyrederken uymaları gereken hız limitleri ile meskun mahallerde uymaları gereken hız limitlerinin farklı olduğu uyarısında bulundu.
Isparta İl merkezinde 5 ana güzergahta uyulması gereken limitler şöyle:
"İstanbul Caddesi; Kol çelik kavşağı ile Çünür kavşağı arası 70 kilometre. 142 Cadde; Migros Kavşağı ile Dost-pet Kavşağı arası 70 kilometre, Gölcük yolu; İspaş Kavşağı ile Pts kameraları arası 50 kilometre, 106 cadde; Demir Köprü Kavşağı ile Dost-pet Kavşağı arası 50 kilometre,Antalya yolu; Dost-pet Kavşağı arası 70 kilometre."
(FK-SK-Y)

19.02.2013 12:54:03 TSI

Editör: Wan Haber