Haber: Fazıl ERÜŞ

Gezi Parkı olaylarında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan ve Diyarbakır´ın Hevsel Bahçelerinin yapılaşmaya açılmasını protesto etmek için Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) gençlik kolları üyeleri bir yürüyüş yaptı. BDP İpekyolu seçim bürosu önünde bir araya gelen partililer buradan Akköprü Mahallesinde bulunan Van Belediyesi Asfalt şantiyesine kadar yürüdü. Burada bulunan ormana yaklaşık 50 ağaç diken partililer bu ağaçların bölgeye özgürlük ve barış getirmesi temennisinde bulundular. BDP ve HDP Gençlik Kolları üyelerini yalnız bırakmayan BDP İpekyolu Belediye Başkan adayı Aygül Bidav, Tuşba Belediye Başkan adayı Hatice Günel ve HDP Eş Başkanları Harun Okay ile Esen Günay da Hevsel´de yaşanan yapılaşmayı protesto etmek için ağaç diktiler.
 

´DEVLET HEVSEL´DEN ELİNİ ÇEKMELİDİR´
Gazetemize açıklamalarda bulunan HDP ve BDP Gençlik Kolları Üyeleri, Hevsel´de kentsel dönüşüm projeleri adı altında ağaçların kesildiğini söylediler. Hevsel´in yalnız olmadığını göstermek için toplandıklarını ifade eden HDP ve BDP Gençlik Kolları Üyeleri , "Katılımın bu kadar yoğun olması bizi çok sevindirdi. Bu da çok duyarlı bir halk olduğumuzu gösteriyor. Bu alanda aynı zamanda Berkin Elvan´a yeniden yaşam vermek için orman oluşturacağız. Berkin Elvan adının buraya verilmesi için de gereken müracaatlarımızı yapacağız. Gün geçtikçe katliamlar oluyor. Nerdeyse katliamlara alıştırılmaya çalışılıyoruz. Devlet Hevsel´den elini çekmelidir. Hatta orada şuan baraj yapılacak iddiaları da var. Orada bir ağaç katliamı oluyor. Arkadaşlarımız orada direniyor. Berkin öldü ama Hevsel ölmedi."şeklinde konuştular.


Gençlik Kolları Üyelerini yalnız bırakmayan BDP İpekyolu Belediye Başkan adayı Aygül Bidav ve Tuşba Belediye Başkan adayı Hatice Günel ise, bölgeye barışın ve huzurun gelmesi için ellerinden gelen bütün çalışmaları yapacaklarını ifade ettiler. Artık gençlerin ölmemesi ve ormanların katledilmemesi için ağaç diktiklerini söyleyen Bidav ve Günel, diktikleri her bir ağacın barışın teminatı olduğunu vurguladılar. /Prestij

Editör: Wan Haber