Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi’nde tören düzenlendi. Törene binlerce insanın yanı sıra milletvekilleri ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Törenin ardından omuzlara alınan cenaze, kortej eşliğinde Şişli güzergahından geçilerek Feriköy Mezarlığı’na götürüldü. Berkin Elvan’ın cenazesi, gözyaşları içinde burada toprağa verildi.

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Öte yandan, kortejin içinde kalan itfaiye aracının şoförü zor anlar yaşadı. Aracın kontrolünü ele geçiren eylemciler, tehlikeli anlar yaşanmasına sebep olurken, şoför ise darp edildi.Sağduyulu vatandaşlar tarafından kurtarılan şahıs, E-5’ten geçen bir minibüse bindirilerek, olay yerinden uzaklaştırıldı.

Tören öncesi yüzlerce kişi Okmeydanı Cemevi’nde toplandı

Berkin Elvan için saat 12.00’de Okmeydanı Cemevi’nde tören düzenlenecek. Tören öncesi çok sayıda kişi cemevinin önünde toplanmaya başladı. Berkin’in babası Sami Elvan da, erken saatlerde cemevine geldi. Berkin için cemevinde tören düzenlendikten sonra, kalabalık Şişli Meydanı’ndan hareketle Feriköy Mezarlığı’na yürüyecek.

BERKİN ELVAN'IN CENAZESİ İÇİN BİNLERCE KİŞİ CEMEVİNE AKIN ETTİ

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesine katılmak üzere binlerce kişi Okmeydanı'ndaki cemevine akın etti. Kalabalık arasında fenalaşan bazı katılımcılar sedyelere konularak güçlükle çıkartıldı.

Gezi olaylarında yaralanan ve 269 gün yaşam mücadelesi veren 15 yaşındaki Berkin Elvan dün hayatını kaybetti. Binlerce kişi Berkin Elvan'ı uğurlamak için Okmeydanı’ndaki cemevine akın etti. Cemevinin bulunduğu caddenin insanlarla dolduğu görülürken, yaşanan izdiham nedeniyle fenalık geçiren bazı katılımcılar da sedyeye konularak güçlükle kalabalık arasından çıkartıldı.

Editör: Wan Haber