WanHaber.com - ÖZEL

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'la ligin 7. haftasında karşılaşacak olan Bergama Belediyespor Kulübü, maça sayılı günler kala Van Valiliğinden ve Van Emniyet Müdürlüğünden ekstra güvenlik önlemlerinin alınmasını istedi. Geçen sezon Gökhan Çetinus'un Van'da attığı golden sonra asker selamı verip Vansporlu taraftarları kışkırtmasıyla başlayan olaylar, sezonun 2. devresinde ise İzmir'de oynanan Bergamaspor-Vanspor maçı sonrası da devam etmişti. Bergamasporlu taraftarlar Vanspor'lu futbolculara ırkçı tezahüratlarda bulunmuş ve saldırmışlardı.

Cumartesi günü saat 14:30'da Van Atatürk Şehir Stadı'nda oynanacak maç öncesi Bergamaspor Kulübü Başkanı Ahmet Bayram Van'da yaşanabilecek olaylardan dolayı Van Valiliği ve Van Emniyet Müdürlüğünden yardım isteyerek maç öncesi ve sonrası ekstra güvenlik önlemlerinin alınmasını talep etti. Başkan Bayram, Bergamaspor'un Van deplasmanına özel uçakla gelip aynı gün tekrar İzmir'e geri döneceklerini de belirtti.

VANGÖLÜ KORSANLARINDAN JET AÇIKLAMA!
Bergamaspor Kulübü'nün ekstra güvenlik önlemleri istemesinin ardından Bağımsız VanGölü Korsanları Taraftarlar Grubu'ndan yazılı bir açıklama geldi. Bergamaspor'u dostane bir şekilde karşılayacaklarını belirten VanGölü Korsanları, Bergamaspor Kulüp Başkanı Ahmet Bayram’a da inceden göndermelerde bulundu. 

İşte VanGölü Korsanlarının yaptığı o açıklama:

Serhat kentimizin değerli ve onurlu taraftarları, Cumartesi günü Van’da oynanacak Vanspor-Bergamaspor maçı öncesi kulağımıza gelen bazı duyumlar münasebetiyle yazılı bir açıklama yapma gereği duyduk. Van’da asker selamı yapıp taraftarları tahrik edenleri ve kışkırtanları, sırf doğu takımı olduğumuz için büyük kulübümüzü kümeye düşürme çabası içinde olanları bizler çok iyi biliyor ve algılıyoruz. Bizler Vanspor’umuza Bergama’nın sahasında yapılan ırkçı, ahlaksız ve terbiyesiz saldırıyı unutmuş değiliz lakin Kulübümüzün, Şanlı Vanspor’umuzun ceza almaması için saha içinde ve dışında Van’ımıza yakışacak davranışlarda bulunup Bergamaspor’u kendimize yakışacak şekilde karşılayıp uğurlayacağız. Onlar ne kadar ırkçılık yapıp bizleri terörist olarak lanse etseler de bizler her şeyi bir kenara bırakıp 90 dakika boyunca takımımıza gereken taraftar desteğini vereceğiz.

Bergamaspor Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Bayram herhalde VanGölü Korsanları ismini duyup bizleri denizlerdeki korsanlardan sanıp hemen bir korku psikolojisine girmiş ve akabinde Van Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nden ekstra güvenlik önlemlerinin alınmasını talep etmiştir. VanGölü Korsanları olarak ekstra güvenlik önlemlerinin alınmasına gerek dahi olmadığını belirtir, bizim Bergamaspor’la aramızda hiç bir husumetin olmadığını hatırlatırız. Bu ligde bizim için diğer takımlar neyse Bergamaspor’da odur. Bizim evimizdeki tüm maçlar nasıl geçiyorsa Bergamaspor maçı da o şekil geçecektir. Bundan kimsenin bir şüphesi, samimiyetsizliği ve korkusu olmasın. Bizim kin beslemekle, vurup kırmakla, kaba kuvvetle işimiz hiçbir zaman olmamıştır ve bundan sonrada olmayacaktır. Bizler Vanspor’a canı gönülden destek verip kendi cebimizdeki son parayla bile deplasman yapan tam bağımsız bir taraftar olumuyuz. Herkes farkında olsun ki gün birlik günüdür, gün dirlik günüdür. Tüm Van halkını takımına, namusuna ve şerefine sahip çıkması için 3 Ekim Cumartesi günü saat 14:30’da kale arkası tribünlerine bekliyoruz.

Bu önemli maçta Vanspor’umuza başarılar diler, dostluğun ve kardeşliğin kazanmasını temenni ederiz.

Saygı ve sevgilerimizle;
VanGölü Korsanları Bağımsız Taraftar Oluşumu Yönetim Kurulu

Bergama'da Çıkan Olayların Görüntüsü:

 

Editör: Wan Haber