Bergama'ya bir kent müzesi kazandırmak için çalışmalar yürüten Bergama Belediyesi Rolöve ve Restorasyon Bürosu çalışanları, bu kapsamda İnegöl Kent Müzesi'ni ziyaret etti.
Gerçekleştirdikleri ziyaretin Bergama'da yürütülen çalışmalara ışık tutup örnek olacağını belirten heyet İnegöl Kent Müzesi Koordinatörü Ali Osman Olgun'dan bilgiler aldı. İnegöl Kent Müzesi'nin kuruluş çalışmaları, materyal, obje, belge, fotoğrafların tespiti ve sergilenmesi konularında Olgun'dan bilgi alan heyet üyeleri müzede detaylı incelemelerde bulundu.
Bergama'ya bir kent müzesi kazandırmak için çalışmalara hızla başladıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Rolöve ve Restorasyon Bürosu koordinatörlüğünde geçtiğimiz aylarda doküman toplama sürecini başlattık. Süreç hala devam ediyor. Ev ve işyerlerinde bulunan materyalleri Bergama Belediyesi Rolöve ve Restorasyon Bürosu'na teslim eden vatandaşlarımıza göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum" dedi.
Bergama'ya bir kent müzesi kazandırma yönündeki çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Gönenç, halkın da ellerinde bulunan kente ait materyal, obje, belge, fotoğraf ve yaşam eşyalarını kurulacak müzede sergilenmek üzere Bergama Belediyesi'ne teslim etmeleri çağrısında bulundu.
Gönenç, "Bergama Belediyesi olarak amacımız, ilçemize, köklü tarihine yakışır bir kent arşivi kazandırmak" diyerek, Bergama heyetinin İnegöl'e gerçekleştirdiği ziyaretin oldukça önemli olduğunun altını çizdi.
(HE-ERG-Y)

06.02.2013 13:43:02 TSI

Editör: Wan Haber