Bergama Belediyesi'nin eğitime verdiği önem ve destek sürüyor. Son olarak, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Orman ve Çevre Bölge Müdürlüğü ve Bergama Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlenen Avcılık Kursu'na katılan kursiyerler eğitimlerini tamamladı.
İki grup halinde toplamda 54 kişinin katıldığı ve 32 saat süren kurs boyunca kursiyerler ekoloji bilgisi, çevrenin korunması, avcılık tarihi, av hayvanları, sağlık bilgisi ve av için gerekli bilgiler konularında eğitim aldı. Kendileri ve başkaları için dikkatli, tedbirli, bilgili ve hazırlıklı olmaları gereken avcılar ilk yardım, av silahları, avcılıkta kullanılan köpekler ve avcılık mevzuatı hakkında da bilgi aldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika sahibi olacak.
Vatandaşların her konuda eğitim almasının önemli olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, avlanmaktan beklenenin öldürmek olmadığını, silahların etkinliğinin arttıkça insanoğlunun av hayvanları konusunda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Kursla, avcılığın temel sorunu olan eğitim ve öğretim eksikliğinin giderilmesinin hedeflendiğini ifade eden Gönenç, "Belgeli avcılığı yaygınlaştırmamız hem ülkemiz için hem de gelecek nesiller için çok önemli. Sürdürülebilir avcılığın önündeki en büyük engel kaçak avcılıktır. Bunun önüne geçmemizin yolu sertifikalı avcılığı yaygınlaştırmamızdır" dedi.
Başkan Gönenç, "Öğrenmenin, eğitimin yaşı ve sınırı yoktur. Hangi konuda olursa olsun doğruları öğrendikçe, öğrendiklerimizi uyguladıkça elde ettiğimiz yarar artacaktır. Her alanda kurslarımız devam edecek, eğitime verdiğimiz destek sürecek" diyerek, avcılık eğitiminin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
(HE-ERG-Y)

03.01.2013 13:09:44 TSI

Editör: Wan Haber