Katıldığı çeşitli fuarlarda ilgi odağı olan Bergama Belediyesi, bu yıl 24-27 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek, yurtiçi ve yurtdışından turizm profesyonellerinin bir araya geleceği 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) gitmeye hazırlanıyor. Türkiye'nin önde gelen seyahat acentelerinin, otellerinin ve havayolu şirketlerinin yanı sıra, birçok ülkeden katılımcıların da bulunacağı fuarda Bergama Belediyesi bu yıl da yerini alacak.
İstanbul Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuar kapsamında Bergama Belediyesi, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, adı kentle özdeşleşmiş ürünleri de sergileyecek. Turizm sektörüne hareketlilik getiren ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan çok önemli bir organizasyon olan fuarda kentin zenginlikleri ziyaretçilere tanıtılacak.
"Tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan Bergama'nın yerli ve yabancı turizmcilerin bir araya geldiği turizm fuarlarıyla tanıtılması oldukça önemli" diyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ilçe ekonomisinin canlanması için turizm alanında çalışmalar yapılmasının gerektiğini belirterek, fuarların kente gelen turist sayısına uzun vadede önemli katkılar sağladığını söyledi.

FUAR KAPSAMINDA UNESCO SUNUMU
Fuar kapsamında Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası adaylığı çalışmalarının ve Bergama turizminin değerlendirileceği bir program gerçekleştirilecek.25 Ocak günü saat 18.00'de Beşiktaş Ortaköy Kültür Merkezi'nde Bergama ve UNESCO ile ilgili bir bilgilendirme sunumu yapacak olan Başkan Gönenç,bu tür fuarların Bergama'nın dünyada turizm alanında hak ettiği değeri bulmasına katkı sağladığını belirterek, şöyle konuştu: "Antik Anadolu'nun incisi Bergama, Dünya Miras Kenti olmak yoğun çalışmalar içerisinde. Umuyorum ki tüm bu çalışmalar kalıcı listeye girmekle sonuçlanacak."
Gönenç, kentte var olan potansiyelin UNESCO ve dünya tarafından da tescil edilmesiyle Bergama'nın yakın gelecekte bir dünya markası olacağını dile getirerek; "25 Aralık günü UNESCO ile ilgili bir sunum gerçekleştireceğiz, katılımcılara UNESCO sürecimizi aktaracağız" dedi.
(HE-ERG-Y)

15.01.2013 10:57:39 TSI

Editör: Wan Haber