3. Lig'de mücadele eden Bergama Belediyespor futbol takımının son haftalarda gösterdiği düşüşün ardından teknik direktör Mehmet Çakmak görevinden istifa etti. Karar, Bergama Belediyespor Onursal Başkanı Mehmet Gönenç, Kulüp Başkanı Hüseyin Güngör, kulüp yöneticileri ve teknik kadronun yer aldığı basın toplantısında açıklandı.
İki yıl üst üste şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atan ve Spor Toto 3. Lig'e yükselen Bergama Belediyespor'un son haftalarda beklenen başarıyı gösteremediğine dikkat çeken Başkan Gönenç, hedeflerinin 3. Lig'de kalıcı olmak olduğunu ancak, profesyonel ligde yer almanın oldukça zor olduğunu ifade etti. Takımın köklü bir geçmişi, tarihinde pek çok başarısı olduğunu belirten Gönenç, göreve geldikten bir süre sonra devralınan takımın geride bıraktığı 3 yıl içerisinde ciddi başarılar elde ettiğini söyledi.
"Herkes tarafından sevilen ve benimsenen Bergamaspor'un profesyonel liglere dönmesi uzun süredir tüm Bergamalılar'ın beklentisiydi" diyen Başkan Gönenç, şöyle konuştu: "Geri dönüş gerçekleşti, ancak takım gereken başarıyı yakalayamadı. Takım, ligden düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Ancak bizim içimizde öyle bir umutsuzluk söz konusu değil. Önümüzde 12 maç daha var. Yöneticiler olarak bize düşen, soğukkanlılıkla takımın geleceği konusunda gereken kararları almaktır."
Devre arasında sporcu takviyeleri yaptıklarını ve ligin ikinci yarısına umut verici skorlarla başladıklarını sözlerine ekleyen Gönenç, şöyle devam etti:" Göreve geldiğimiz günden bu yana Mehmet Çakmak bu takımın teknik kadrosu içinde. Takıma iki yıl üst üste şampiyonluk kazandırdı. Bu kulübün çıkarlarını fazlasıyla düşünen ve özveriyle çalışan Çakmak ile yaptığımız görüşmenin ardından yönetim kurulumuz toplandı ve kendisiyle yollarımızı ayırma konusunda ortak bir karar aldık."
Başkan Gönenç, Çakmak'ı görevden almanın söz konusu olmadığını, Bergamaspor'u seven ve düşünen insanlar olarak karşılıklı anlaşmaya vardıklarını belirterek, verdiği emeklerinden dolayı Mehmet Çakmak'a teşekkür plaketi verdi.
Yeni teknik direktör konusunda henüz oluşmuş bir karar olmadığını, bu konuda aceleci ve sağlıksız bir karar vermek istemediklerini kaydeden Başkan Gönenç, en kısa sürede konuya netlik kazandıracaklarını belirtti.

"BERGAMASPOR'U DAHA İYİ YERLERDE GÖRECEĞİZ"
Bergama Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Güngör de, "Mehmet Hoca'nın Bergamaspor tarihine çok katkısı var. Kulübe yapmış olduğu katkılardan dolayı kendisine teşekkürler sunuyorum. Takımımıza güveniyoruz. Bergama Belediyespor 3. Lig'de kalıcı olacaktır" diye konuştu.
Bergama Belediyespor'da uzun bir çalışma dönemi geçirdiğini ifade eden teknik direktör Mehmet Çakmak ise, şunları söyledi: "Kulüpte herkesin emeği çok. Bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı tüm yönetime ve başkanlarıma teşekkür ediyorum. Ancak kulübün önünü açmak durumundayız. Hiç kimseye bir kırgınlık söz konusu değil. Bu takımını potansiyelini ortaya çıkaramadığı inancındayım. Bergama Belediyespor en yakın zamanda çıkışa geçecek ve 3. Lig'deki mücadelesine devam edecektir."
(HE-ERG-Y)

20.02.2013 13:28:15 TSI

Editör: Wan Haber