Son iki yılda yaklaşık 16 farklı alanda kurs açan Bergama Belediyesi, vatandaşların mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.
Bergama Belediyesi'nin Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği halinde Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi Seramik ve Çini Atölyesi'nde gerçekleştirdiği Çini İşlemeciliği ve Seramik Biçimlendirme kurslarında kursiyerler ders başı yaptı.
Eğitmen Aycan Türe tarafından verilen Çini İşlemeciliği Kursu'na ilgi ilk günden yoğun oldu. Geleneksel Türk el sanatlarından biri olan çini sanatını devam ettirmek amacıyla düzenlenen kurs, Ağustos ayına kadar sürecek. Kursiyerler eğitimlerinin sonunda sertifika sahibi olacak. 26 kursiyerin ders gördüğü atölyede birbirinden güzel eserler can bulacak.

SERAMİK ELLERDE HAYAT BULUYOR
Toprağın insan eliyle şekil bulduğu görkemli bir sanat türü olan seramik sanatının üretim tekniklerinin öğretildiği Seramik Biçimlendirme Kursu başladı. Kursiyerler, insan figürlerinin, doğa ve folklorik motiflerinin barındığı çeşitli ürünler ortaya koyuyor, hayal güçlerinin sınırlarını zorluyor. 19 kişinin eğitmen Güllü Dinç'ten ders aldığı ücretsiz kurs Kasım ayında sona erecek.

"EL EMEĞİ, GÖZ NURU"
Özellikle kadınlara ve gençlere yönelik düzenlenen kursların Bergamalılar'ın kendilerini geliştirmeleri için fırsat yarattığını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, öğrenmenin, eğitimin yaşı ve sınırı olmadığını söyledi.
Başkan Gönenç, "Kadınlarımızın sosyalleştiği, aynı zamanda el becerilerini geliştirdiği kurslar oldukça faydalı. Anadolu'nun zengin kültür ve sanat birikimini yaygınlaştırmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı sağlayan bu gibi kurslar sayesinde kadınlarımız meslek sahibi oluyor, unutulmaya yüz tutan sanat dalları da yaşatılıyor, yaygınlaşıyor" dedi.
Çini ve seramik sanatının önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Gönenç, bu geleneksel sanatların öğrenilmesinin ve nesilden nesile aktarılmasının sevindirici olduğunu belirterek, bu değerli sanatları öğrenen ve icra eden kursiyerlere başarılar diledi.
(HE-ERG-Y)

14.02.2013 11:30:47 TSI

Editör: Wan Haber