Bergama Belediye Meclis'inde alınan karar doğrultusunda artık vatandaşlardan yol ve kaldırım katılım payı alınmayacağını bildiren Başkan Mehmet Gönenç, "Vatandaşların tepkisini çeken altyapı hizmetleri için katkı payı alınması uygulaması sona erdi. Belediye olarak Bergama halkından katılım payı almayacağız" dedi.
Yol harcamalarına katılım payı alınmaması yönünde 2012 yılında meclise sunulan kanun teklifinin kabul edilmediğini ancak, yeni yürürlüğe giren 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile bu durumun düzeltildiğini ifade eden Başkan Gönenç, Yeni yasa gereği yol ve kaldırım katılım payları ödemesinin artık belediyelerin inisiyatifine bırakıldığını belirtti. Şu ana kadar yapılan fakat vatandaşa tahakkuk edilmemiş payların alınmayacağını belirten Gönenç, "Bundan böyle yapılacak yollar için vatandaştan herhangi bir katılım payı alınmayacak" diyerek, vatandaşların kararı sevinçle karşılayacaklarını söyledi.
Dileyen belediyelerin meclis kararıyla katkı payı alabileceğini ancak, belediyelerin katılım payı almama konusunda özgür olduğunu, Bergama Belediyesi olarak katkı payı uygulamasını sona erdirme kararı aldıklarını bildiren Gönenç, " Yol, kaldırım yapmanın belediyelerin görevi olduğu inancındayız. Katılım payları vatandaşların bütçesini zorluyordu. Bu nedenle, yol, kaldırım ve benzeri hizmetlerden alınan katılım paylarının bedelini vatandaşlarımızdan almayacağız" diye konuştu
Başkan Gönenç, "2013 yılında da Bergamalılara en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.
(HE-ERG-Y)

09.01.2013 13:14:43 TSI

Editör: Wan Haber