Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT, 17. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. İstanbul Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan fuar dünya turizm sektörünü bir araya getiriyor. Turizm alanında dünyanın en büyük fuarlarından biri olarak gösterilen, yerli ve yabancı çok sayıda katılımcının yer aldığı fuarda, Bergama da zengin tarihi görsellerle bezeli standıyla göz dolduruyor.
Dünya turizm sektörünü bir araya getiren, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından turizmcilerin katıldığı EMITT'te Türkiye'den birçok il, ilçe ve belediyenin yanı sıra pek çok ülke, oteller, seyahat acentaları da yerini aldı. Fuarda katılımcılar yemek, dans, kıyafet gibi turizme yönelik etkinliklerini sergiliyor. 72 metrekarelik alanda ziyaretçilerini bekleyen Bergama Belediyesi, uluslararası turizm arenasında adını duyurmak için çalışmalarını hızla yürütüyor.
Turizmin ekonomik büyüklüğün çok daha ötesinde önemli bir yeri olduğuna değinen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, turizmin gelişme, sosyalleşme sahalarını içinde barındıran, insanlığın geleceğini kuracak sektörlerin başında yer aldığını vurguladı. Başkan Gönenç, şöyle konuştu: "Bergama'nın turizm alanında tanıtılması oldukça önemli. Bergama'nın ekonomik anlamda önünü açacak en büyük projenin turizm alanında yapılacak çalışmalar olduğuna inanıyorum. Bu bağlamda Bergama'nın tanıtımı için çalışmalar yürütüyoruz. Bilindiği gibi Bergama UNESCO Dünya Miras Listesi'ne aday. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla yakın zamanda listede yer alacağımızı düşünüyorum. Pek çok turizmci, yatırımcı ve tur operatörünün ziyaret ettiği standımız fuarda büyük ilgi çekiyor.Bu tür çalışmalar Bergama'nın tarihsel ve kültürel misyonuna uygun olarak hak ettiği yeri bulmasına olanak sağlayacaktır."

FUAR KAPSAMINDA UNESCO SUNUMU
Fuar kapsamında, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası adaylığı çalışmalarının ve Bergama turizminin değerlendirileceği bir program gerçekleştirilecek.
Başkan Mehmet Gönenç, 25 Ocak günü saat 18.00'de Beşiktaş Ortaköy Kültür Merkezi'nde Bergama ve UNESCO ile ilgili bir sunum gerçekleştirecek. Sunumun ardından, katılımcılara bir kokteyl verilecek.
Bergama Belediyesi, 2427 Ocak tarihleri arasında 2 No'lu Salon'daki 2850 No'lu Stant'ta ziyaretçilerini bekliyor.
(HE-ERG-Y)

24.01.2013 14:33:11 TSI

Editör: Wan Haber