Dün İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla geçici olarak görevden alınan Bilecik'in Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun yerine tayin edilen Mehmet Doğan Tunç, Berberoğlu ve danışmanı Fevzi Bubilik hakkında önemli iddialar ortaya attı.
Belediye başkanlığı makamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Vekili Tunç, dün itibariyle kaymakamlık tarafından kendisine görevin verildiğini hatırlatarak, "Dün itibariyle başladığımız görevde ilk defa dün akşam belediyenin üçüncü katına geldik. Bazı incelemeler yaptık ve çok değişik belgelere ulaştık. Bu belgeler hakkında yarın itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Başkanın odasında bulunan bazı elektronik cihazlar, danışman sıfatıyla başkanın görevlendirdiği, fakat hiçbir niteliği olmayan, belediyedeki her türlü dosya ve gizli evraka ulaşabilen Sayın Fevzi Bubilik isimli arkadaşın odasında da çok önemli evraklar bulduk" dedi.
Tunç, görevden alınan başkan danışmanın odasında belediye meclis üyeleri hakkında fişleme dosyalarını bulduklarını ileri sürerek, "Burada yanlışlıkların en başında, hiçbir yetkisi olmayan bir arkadaşın en yetkili kişi olarak getirilmesi ve bu arkadaşın belediye meclis üyesi olan bütün arkadaşlarımız hakkında fişleme dosyaları toplamasıdır. Bu dosyalar yarın itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığına verilecektir. Tabii bu arkadaşın burada ne sıfatla görevlendirildiğini ve hangi makamda olduğunu kimse bilmiyor, ama başkanın kaşesini kullanabilecek birisidir bu. Bu güçle kendini Bozüyük'te her türlü imkana sahip olarak görmüştür ve bütün Bozüyük halkı ve meclis üyeleri arkadaşlarımıza değişik işlemler yapmak ve tehdit yoluyla kendini göstermeye çalışmıştır. Bununla beraber biz daha önce bu arkadaş hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına zaten şikayette bulunmuştuk. Bu şikayet dilekçemizden sonra bu arkadaş daha farklı girişimlerde bulunarak başkanın odasının yan tarafındaki odasında her türlü evrak ve bilgi toplamaya başlamıştır. Bu arkadaş kimdir, nedir, belediyede kadrosu yoktur, kime hizmet eder, bunların hepsi bir soru işaretidir. Basın mensubu arkadaşları da yanıltıcı bilgiler vererek Bozüyük gündemini karıştırmaya büyük gayretler sarf etmiş birisidir. Tabii sonunda bütün gerçekler ortaya çıkacaktır" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından başkan danışmanı Bubilik'in odasına giden Belediye Başkan Vekili Tunç, Bubilik tarafından AK Partili meclis üyeleri, AK Parti iİçe Başkanı ve partililer ile ilgili hazırlandığı iddia edilen belgeleri ve çekmecesinde bulunan Ahmet Berberoğlu'na ait imza kaşelerini basın mensuplarına gösterdi.
Bozüyük Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekipleri tarafından Ahmet Berberoğlu'nun odasında bulunan elektronik cihazların ve bazı belgelerin fotoğraflarının alındığını ifade eden Belediye Başkan Vekili Tunç, bu cihazların 'frekans karıştırıcı jammer ve ses kesici cihazlar' olduğunu söylendiğini ve emniyette incelemesinin yapıldığını söyledi.
(KÇ-MŞ-Y)

16.12.2012 16:18:18 TSI

Editör: Wan Haber