Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün başlattığı '251 Bin Dev Öğrenci' projesi kapsamında Turgutlu'da "Benim Buluşum" isimli bir teknolojik proje yarışması düzenlendi.
Bugün Samiye Nuri Sevil İlk ve Orta Okulunda düzenlenen toplantıda bu proje yarışmasında dereceye giren projelere ve proje sahibi öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Organizasyona Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Turgutlu İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez bir çok sayıda okul müdürü ve öğretmen katıldı.
Ödül töreninde "Benim Buluşum" adlı projede dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Projede birinciliği TOKİ Orta Okulundan Halil İbrahim Güzel elde ederken, ikinciliği Arif Canpoyraz Orta Okulundan Derin Dayhan, üçüncülüğü Şadi Turgutlu Orta Okulundan Tunahan Güzel ve dördüncülüğü Gazi Orta Okulundan Ümmühan Temel elde etti.
Ödül töreninde konuşma yapan Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, "Valimizin başlattığı eğitimde çığır açacak olan 251 bin dev öğrenci projesini sonuna kadar destekliyoruz. Biz Turgutlu olarak eğitime oldukça destek veren bir ilçesiyiz. Belediyemiz ile ortak eğitim projelerine imza atıyoruz ve bu projelere devam edeceğiz. Projede dereceye giren ve giremeyen tüm öğrenciler bizler için birincidir, bu tarz projeler yarışmalar öğrencilerimizin kişisel özgüvenlerini yükseltmelerine ve yaratıcılık adına iyi projeler üretmelerine yardımcı oluyor. Dereceye giren tüm öğrencilerimizi ve onlara destek olan öğretmenlerini tebrik ediyor ve başarılılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
Törene katılan başka bir isim olan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, "Biz Turgutlu olarak her zaman eğitim ve öğretimin sonuna kadar arkasında olduğumuzu her fırsatta ortaya koyuyoruz. Turgutlu Belediyesi olarak eğitime ve eğitim yuvalarına ciddi ödenekler ayırıyoruz ve bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Projede dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
(İLK-YHY-Y)

24.01.2013 19:27:32 TSI

Editör: Wan Haber