İzmir'in Torbalı ilçesinde karşıdan karşıya geçmek isteyen 79 yaşındaki Nezahat Kıynak'a çarparak yaralayan ve çarptığı kadını traktörün üzerinden izlediği için tepki toplayan Cavit K., "Ben vicdansız değilim. Rahatsız olduğumdan dolayı yürüyemedim. Ondan dolayı traktörden inemedim" dedi.
Torbalı Belediye Meydanı'nda 2 gün önce yolun karşısına geçmeye çalışan 79 yaşındaki Nezahat Kıynak'a, meydandan İsmetpaşa Caddesi'ne dönüş yapmak isteyen 80 yaşındaki Cavit T. idaresindeki 35 TBV 28 plakalı traktör çarptı. Kazada yaralanan Kıynak, ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaburgalarında kırık tespit edilen kadın, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Traktör sürücüsünün olay esnasında traktörden inmemesi ulusal medyada büyük tepkilere yol açtı. Kazayla ilgili açıklama yapan Cavit K., "Ben 160 kiloyum ve rahatsızım. Traktöre özel merdiven yaptırdım, onun yardımıyla biniyorum. Emeklilik maaşımı almak ve evimin ihtiyaçlarını gidermek için çarşıya gitmiştim. Zaten çok yavaş kullanıyordum aracı. Aniden önüme çıktı. Bayan yerde yatarken ben rahatsız olduğum için inemedim. Birisi de gelip 'Amca neden inmiyorsun' diye sormadı. Ben vicdansız ve taş kalpli bir adam değilim. Gazeteciler araştırmadan, sormadan günahımı aldılar. Türkiye'ye rezil ettiler" dedi.
Özbey Mahallesi'nde oturan ve "Koca Cavit" lakabıyla tanınan Cavit T., 52 yıllık evli olduğunu ve bugüne kadar eşine bir fiske bile vurmadığını, medyanın Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kendisine bilip bilmeden bu kara çamuru attığını söyledi. Yakın çevresi tarafından da oldukça sevilen Cavit T., "Yürüyemediğimden ötürü köy kahvesine bile traktörle giderim ve çayımı traktörün üzerinde içip, dostlarımla sohbet ederim. Kazazede bayan yerde yatarken benim yüreğim kan ağladı. Orada bulunan benim eşim de olabilirdi. Hakkımı mahkemelerde arayacağım" diye konuştu.
(CZ-CC-Y)

06.12.2012 17:50:20 TSI

Editör: Wan Haber