Kamu sendikacılığı konusunda başlattığı ilkler ile tanınan Memur-Sen'e bağlı Belediye ve İl Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), uluslararası alanda yürüttüğü sendikal hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.
Bugüne kadar 30'a yakın ülke ile eğitim işbirliği ve kardeş sendika protokolleri imzalayan Bem-Bir-Sen, daha önce sadece İngilizce olarak yayınladığı yabancı bültenlerine Rusça ve Arapça'yı da kattı. Sendikanın yürüttüğü çalışmaları ve Türkiye'deki kamu sendikacılığına ilişkin hizmetleri, projeleri anlatan bültenler, İngilizce, Rusça ve Arapça olarak hazırlandı. Türkiye'deki yabancı misyon şefliklerine ve uluslararası sendikal örgütler ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ofislerine ulaştırılan bültenler, daha çok yurt dışında dağıtılacak.
Avrupa'dan Ortadoğu'ya, Afrika'ya, Orta Asya'dan Amerika'ya kadar uluslararası sendikal örgütlenmelerin yoğun olduğu ülkelerdeki adreslere gönderilecek olan yabancı dildeki bültenlere Bem-Bir-Sen Genel Merkezi'nden ulaşılabilecek.
(CC-Y)

09.02.2013 13:21:40 TSI

Editör: Wan Haber