Isparta Bakkal ve Bayiler Odası başkanı Mehmet Ali Bapbacı, kentte ekmek satan bütün işyerlerine 'ekmek satış belgesi alma' zorunluluğu getirildiğini söyledi.
Isparta Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, ekmek satışı yapan bütün işyerlerine ekmek satış belgesi alma zorunluluğu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Ekmek satış belgesi bulunmayan işyerlerinin ekmek satamayacağını belirten Başkan Bapbacı, bu nedenle ekmek satan mükelleflere yönelik kurs düzenleyeceklerini kaydetti. Belgesi bulunmayan esnafın ekmek satması halinde işletmeye cezai işlem uygulanacağına dikkat çeken, "Belgesi olmayan ekmek satamayacak" dedi.
Yumurtanın artık soğuk hava deposu olmayan yerlerde satılmasının yasaklandığına da dikkat çeken Bapbacı, "Soğuk hava deposunu kuramayan bakkallarımız yumurta satamayacak. Yumurtaların buzdolabında saklanması ve muhafaza edilmesi gerekmektedir. Esnaf arkadaşlarımızın mağdur olmaması için mümkün mertebe buzdolabında tutmalarını, cezai işlem görmemelerini hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.
(FK-SÇ-Y)

16.01.2013 18:05:11 TSI

Editör: Wan Haber