Belevi 2. Geleneksel Keçi Kalesi Deve Güreşi Şenlikleri yapıldı. Rakibiyle kıran kırana mücadele elen ve bu mücadelede galip gelen develer, sahiplerini oldukça mutlu etti.
Keçi Kalesi altı Kozpınar mevkiindeki güreş sahasını dolduran binlerce kişi, deve güreşlerini heyecanla izledi. Güreşleri; Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Veli Keskin, Selçuk Belediyesi CHP Meclis üyeleri, dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda güreşsever izledi.
Güreşlerde en büyük heyecanı kaymakamlık kupasına yarışan Harmandalı'dan 2.Harun ile Milas'tan Ozan Efe Tsunami ile plaket için yarışan baş pehlivan develeri yaşattı. Kupa ve plaketleri deve sahiplerine Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık takdim etti.
Güreş için 90 deve çağırdıklarını, 45 çift devenin güreşeceğini ancak talep çok olduğu için güreş sayısının 100'ü aştığını belirten Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, güreşlere Ege, Akdeniz ve Marmara başta olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki en ünlü develerin getirildiğini söyledi.
Şenliğe katılımın oldukça güzel olduğunu, amacın burada kaynaşmayı sağlamak olduğunu ifade eden Işık, şöyle konuştu: "Bu geleneği devam ettirmek adına yapılan bu birliktelik gayet güzel gidiyor. Biz Yörükler olarak; bozkırları, dağları mesken edindik. Dolayısıyla buradaki develer de bizim dostlarımız. Turizmi geliştirmek, daha da paylaşabilmek adına dostlarımızla birlikte olmaya çalışıyoruz"

DEVE GÜREŞLERİNİN GELECEĞİ
Bütünşehir yasası kapsamında kapatılacak olan belediyeler arasında bulunan Belevi Belediyesinin geleneksel hale getirdiği deve güreşi şenliklerinin gelecek yıl yapılıp yapılmayacağı konusundaki soru üzerine Başkan Işık, bu kararın meclisin kararı olduğunu, siyasi büyüklerin kararı olduğunu söyledi. Kaldırılan belediyeler arasında olduklarını ifade eden Başkan Işık; "Önümüzdeki yıl deve güreşi şenliklerinin üçüncüsünü gerçekleştireceğiz, ama; 2014 yerel seçimlerinde Belevi belediye olmazsa maalesef yapılacak bir şey yok, bu geleneği yarım bırakmış olacağız" dedi.
(NÖS-AH-HO-Y)

16.12.2012 17:37:00 TSI

Editör: Wan Haber