Van Belediyesi 2013 yılı sezonu öncesi kentte yapacağı çalışmalarla ilgili hazırlık ve tespit çalışmalarına devam ediyor. Bir haftadır merkez mahallelerin tümüne giderek sorunları yerinde tespit eden komisyon, asfalt, su, kanalizasyon başta olmak üzere birçok çalışma ile ilgili tespitlerini tamamlamak üzere. Tespit çalışmalarının bitirilmesinin ardından bu kez yapılacak çalışmalar belediye yönetimi tarafından kararlaştırıldıktan sonra bu alanlarda çalışmalar başlayacak. Yapılan gezilerde halkın sorunlarını dinleyen belediye yönetimi diğer taraftan da mahalle muhtarları ile bir araya gelerek son tespitleri yapıyor.

Bir haftadır devam eden çalışmalara bugün Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Ünver, Gülbahar Orhan, Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran, Emlak İstimlâk Müdürü Feridun Baransel, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Özköseoğlu, Yapı Kontrol Müdürü Engin Akın ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Bilen katıldı. Esenler, Yeni Mahalle, Şabaniye, Süphan, Hatuniye, Buzhane mahallelerini gezen Abi ve beraberindekiler hem mahalle halkının sorunlarını dinledi hemde mahallede çalışma yapılacak sokak ve caddeleri tek tek gezerek bilgi aldı.

Uzun bir süreden beridir devam eden tespit çalışmalarının kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını aktaran Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, tespitlerin tamamlanması ile birlikte 2013 çalışma programının da netleşeceğini söyledi. 2013 yılında yapılacak çalışmalarla 2012 yılı çalışma programını aşmak istediklerini aktaran Abi, “Halkımızla birlikte ortak bir tespit yaparak, neler yapmamız gerekenleri önümüze koyuyoruz. Amacımız kentin en öncelikli sorunlarını ortadan kaldırarak daha sonra diğer alanlara yönelmektir. Kentimiz 4 yıldır çok önemli mesafeler kat ediyor. Bundan sonra da aynı pratikleri sergilemeye devam edecektir. 2012 yılı içerisinde belediyemizin yaptığı çalışmaların biraz daha üzerine çıkacak bir performans sergilemek için çaba göstereceğiz. Bunun için tüm imkânlarımızla bu çalışmalara başlayarak sonuçlandıracağız” dedi.

Bu yıl en büyük önceliklerinin asfalt, kanalizasyon, su ve sosyal donatı alanlarının olacağını ifade eden Abi, “2012 yılı sonunda muhtarlarımızla bir araya gelerek sorunlarını dinledik. Muhtarlarımızın bize ilettikleri sorunları belediye yönetimi olarak değerlendirerek, bir kararlaşmaya gideceğiz. Kısa bir süre sonra da halkımız ve kamuoyuna 2013 yılı içerisinde yapacağımız çalışmaları açıklaşacağız” diye konuştu. 

Editör: Wan Haber