Çaldıran Belediye Başkanı Faruk Demir ve Eş Başkan Suna Atabay, devraldıkları belediyenin kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirket ve kişilere olan borçlarını açıkladı.

Çaldıran Belediyesi Eş Başkanı Suna Atabay, "Bizler seçim kampanyaları boyunca sizlere göreve gelmemiz halinde belediye bünyesinde yapılacak her türlü hizmetin şeffaf olacağı konusunda söz verdik. Bu anlamda belediyemizin gelir ve giderlerini kamuoyuyla paylaşıyoruz. Böylece nasıl bir belediye devraldığımızı hem belediye meclis üyeleriyle hem de kamuoyuyla paylaşmak istedik. Önemli ölçüde kaynağa ihtiyaç duyuyoruz. Borç yüküne rağmen projelerimizi gerçekleştireceğiz. Emeğe saygı göstermeyen bir yönetim esnafımızın üzerinden silindir gibi geçmiş vaziyettedir. Halkımız bu emaneti onlardan alarak bizlere teslim etti. İçiniz rahat olsun. Devraldığımız bu emaneti Çaldıran halkının emaneti olarak görüyoruz. Çaldıran Belediyesi her vatandaşa eşit, hakkaniyetli ve adil bir hizmet sunacaktır. Çaldıran halkını bir bütün olarak görüyoruz. Bize oy versinler, vermesinler fark etmez. Bu ilçede nefes alan her vatandaş hizmet alabilme anlamında bizim için aynı mesafede olacak. Görev başında olduğumuz süre içerisinde siz halkımızın da desteğini arkamıza alarak tüm bundan sonra da Allah'ın izniyle aynı ortak iradeyle tüm sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz" dedi.


Daha sonra bir konuşma yapan Çaldıran Belediye Başkanı Faruk Demir, Çaldıran Belediyesi'ne ait borçları tek tek açıklayarak kamuoyunu bilgilendirdi. Demir, “İller Bankası’na 22 milyon lira, özel şirketler, mimar mühendislikler, haber ajansları, yerel gazeteler ve esnafa olan borç 9 milyon 170 bin lira, SGK 300 bin lira, maliye 550 bin lira, VEDAŞ’a 280 bin lira olmak üzere Çaldıran Belediyesi’nin faizler hariç 32 milyon 300 bin lira borcu bulunmaktadır. Bu borçları halkımızla paylaşacağımıza dair söz vermiştik. Bunları sizlerle paylaşma gereğini duyduk. Verdiğimiz sözlerimizi tutacağız. Bu zorluklara rağmen hizmetlerin en iyisini yapacağız" dedi.

Editör: Wan Haber