Geçen hafta asfalt çalışmalarının startını Hatuniye Mahallesi’nde veren Van Büyükşehir Belediyesi, mahallede yaklaşık 5 kilometre asfalt çalışmalarını tamamladı. Hatuniye Mahallesi’nde asfalt çalışmaları kısa süre içerisinde bitirilerek, Yenimahalle’de yapılacak 10 kilometre asfaltın startı verilecek.

Geçen hafta Van Belediyesi tarafından startı verilen asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Hatuniye Mahallesi’nde çalışmaların startını veren Van Belediyesi asfalt ekipleri, kısa süre içerisinde mahallenin bozuk olan yaklaşık 5 kilometre asfalt serimi gerçekleştirdi. Daha önce araçların bile giremediği sokaklar modern hale getirilirken, mahalliler de belediyenin çalışmalarına emekleri ile destek sunuyor. Asfalt çalışmalarını denetleyen Van Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ünver, çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Mahalle sakinleri çalışmalarından dolayı Van Belediyesi’ne teşekkür ederek yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hatuniye Mahallesi’nde kalan sokaklarda iki gün içerisinde tamamlanarak, halkın hizmetine sunulacak. Toplamda 5 bin metre asfaltın yapılacağı mahallenin sorunlarının büyük bir bölümü böylelikle çözülmüş olacak.

""

Van Büyükşehir Belediyesi Hatuniye Mahallesi’nde bu çalışmaları yaparken, bir diğer ekibi ise önümüzdeki günlerde asfalt çalışmaları başlayacak olan Yenimahalle’de çalışıyor. Yenimahalle’nin bozuk olan onlarca sokağında asfalt öncesi taban serimi yapılırken, yine mahallede asfaltlanacak yollarda yağmur suyu drenajları da tamamlandı. Kısa bir süre sonra asfalt çalışmalarının başlayacağı mahallede toplam 10 kilometre asfalt serimi hedefleniyor. Yapılacak çalışmalarla mahallenin yolları bozuk olan önemli bir bölümü asfaltlanmış olacak.

Asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ederken,diğer mahallerde de su, kanalizasyon ve birçok çalışmalar da sürüyor. 

Editör: Wan Haber