Sabah “gazetesi” İçişleri Bakanlığı’nın yeni düzenlemeler hazırlığında olduğunu ve Büyükşehir Belediye Yasası’nda değişiklik yapılarak HDP’li belediye başkanları hakkında yargı süreci işlerken, merkezden kayyum gönderileceğini yazdı.

İçişleri Bakanlığının yasa değişikliği hazırlığında sona yaklaşıldığı ve önümüzdeki günlerde meclise getirileceği belirtiliyor.

Ocak’tan Beri Gündemde

Geçtiğimiz ocak ayı başında AKP Yerel Yönetimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Yasası’nda değişiklik öngören kanuna, “HDP-DBP’li belediye başkanlarının görevden alınıp, yerlerine merkezden kayyum atanmasının eklenmesini” önereceklerini söylemişti. Özhaseki konunun henüz tartışma aşamasında olduğunu söylemişti.

Yapılan değişiklik hazırlık kapsamında üç yıl önce büyükşehir yasasıyla yerel yönetimlere verilen yetkiler, yeniden valilerde toplanıyor. Yeni yasayla birlikte yerel yönetimler tarafından yürütülen projelerin tamamı valiliklerdeki yatırım izleme başkanlıkları aracılığı ile yürütülecek.

Daha önce ocak ayı sonuna kadar meclise gelmesi beklenen düzenleme bugüne kadar meclise gündemine gelmedi. Ancak HDP’li milletvekillerinin fezlekelerinin meclise getirilmesi gündemi ile birlikte düzenlemenin meclise getirilebileceği de düşünülüyor.

“Bizler Atanmış Değil, Seçilmişiz! Yönümüz Halkımızın Yanıdır!”

Öte yandan DBP’li belediye eş başkanları da 10 Ocak’ta ortak bir açıklama yaparak, “Siyasal iktidarın yaptığı tehditler, havuz medyasının attığı asılsız manşetler ve zalimane yönelimler bizleri yıldıramaz ve sindiremez. Bizler, kendimizi siyasi iktidarın politikalarına göre şekillendirmedik ve bundan sonra da şekillendirmeyeceğiz. Bizler, sizin tarafınızdan bu görevlere atanmış değiliz. Bizi seçen ve buralara getiren halkımızdır. Dolayısıyla yerimiz ve yönümüz bizi seçen halkımızın yanıdır” vurgusu yapmışlardı.

Kaynak: Direnişteyiz3.org

Editör: Wan Haber