Uşak Belediyesi 1998 yılında Tunceli ilinde vatani görevini yaparken şehit olan İsmail Çetin'in kardeşi Selime Tekin'i zabıta memuru olarak işe aldı.
Belediye Başkanı Ali Erdoğan, şehit İsmail Çetin'in kardeşi Selime Tekin'i makamında kabul ederek işe girişini onayladı. Şehit ailelerine herkesin ahde vefa örneği göstermesi gerektiğini ifade eden Ali Erdoğan, "İlimizdeki şehitlerin yakınlarını boş olan memur kadrolarımızda alıştırmak için çalışma yaptık. Bakanlıktan olumlu görüş aldıktan sonra hemen işlemlere başladık" dedi.
Devletin şehit ailelerine yetmese bile bu şekilde borcunu ödemesinin önemine vurgu yapan Başkan Erdoğan, şehit aileleri için ellerine ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Erdoğan, " Şehit ailelerimizin birçok konuda daha iyi durumlara gelebilmeleri için çabalarımız devam edecek. Kendilerinin derneklerinin daha iyi ortamlarda olması için da çabamız var. Kısa sürede bu konuyu da çözüm fiziki mekan sorununu sona erdirmiş olacağız" diye konuştu.Bu vatan toprakları için hiç düşünmeden canlarını veren evlatlarımızın yakınları şüphesiz bizlere emanettir. Biz emanetlere tüm ülke olarak sahip çıkmalıyız. Hepimizi bu konuda görev üstlenmesi ve bilince sahip olması gerekmektedir. Belediye olarak bizde bu bilinçle hareket ederek Uşaklı iki şehit yakınımızı bir hafta içinde belediyemizde işe başlatmak istedik. Zabıta müdürlüğümüzde olan eksiklik nedeni ile Uşaklı şehidimiz İsmail Çetin'in kız kardeşi Selime Tekin'i ve Cemalettin Avcı'nın kızı Pınar Avcı'yı işe başlattık. Kendilerini aramızda görmekten son derece mutluyuz. Şehitlerimize olan vefa borcumuzu yakın zamanda Şehit Aileleri Derneği'ne fiziki mekan tahsis ederek devam ettirmek istiyoruz. Konu ile ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor dedi.
(KY-İK)

16.01.2013 12:47:29 TSI

Editör: Wan Haber