Adıyaman Belediyesi tarafından, topluma çevre bilincinin yerleştirilmesi amacıyla okullara atık pil kutuları dağıtılıyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş'un gözetiminde yapılan kutu dağıtımına önce Hürriyet İlköğretim Okulu'nda başlandı. Konuyla ilgili okulda açıklama yapan Başkan Yardımcısı Durmuş, "Türkiye Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin katkılarıyla, Çevre Bakanlığı'nın 2872 sayılı çevre kanununa göre atık piller yönetmeliğinin oluştuğunu biliyoruz. Yönetmelik çerçevesinde, pillerin doğaya ve çevreye zarar verdiği konusunda, öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza eğitim verilmesinin gerekli olduğuna inanıyoruz. Daha önce başlatmış olduğumuz, Türkiye Pil Üreticileri ve İhracatçıları Derneği'nin uzmanları tarafından verilen eğitime okullarımızdan ikişer öğretmen arkadaşımız katılmıştı. Bugün Hürriyet İlköğretim Okulumuza pil kutularını dağıtıyoruz. Kutuların yanına afişler astık ve eğitim CD'leri bıraktık. Öğretmen arkadaşlarımız öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirecekler. Öğrencilerimiz atık pilleri 30 Nisan 2013 tarihine kadar bu kutulara atacaklar. 30 Nisan'da Türkiye Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından bu piller tutanakla okullarımızdan alınacak. Başarılı olan ilk 10 okulumuza ödüller verilecek. İlk 3 okul Türkiye Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından ödüllendirilecek. Ayrıca Belediye olarak biz de ilk 10 okula ödül vereceğiz. 1'inci gelen okula fotokopi makinesi, 2'inciye spor malzemesi, 3'üncüye laboratuvar malzemesi ve geriye kalay 7 okula kitap hediye edeceğiz.
Amacımız, öğrencilerimizin, atık pillerin çevreye zararlı olduğunu bilmeleri, bu anlamda eğitim almaları ve toplamalarıdır. İlimizde başlatmış olduğumuz bu çalışma umarım hayırla sonuçlanır" dedi.
Hürriyet İlköğretim Okulu Müdürü Zeynel Kılavuz ise "Çevre bilincinin okullara yerleşmesini önemli buluyorum. Bu konuda zaten iki öğretmen arkadaşımız seminere katıldı ve gerekli bilgileri hem öğrencilerimize hem de bize aktardılar. Bu ayın 21'inde yapacağımız öğretmenler kurulu toplantısında da konuyu gündeme getireceğiz. Bu anlamda başta Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(CK-ÖK-Y)

18.02.2013 12:28:21 TSI

Editör: Wan Haber