Edirne Belediyesi tarafından, ilkokullardaki 4. sınıf öğrencilerine, "Atıkları Geri Kazanalım" isimli eğitim çalışması projesi başlatıldı.
Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Kontrol Birimi tarafından yapılan açıklamada, 20122013 yılı 2. Dönemi boyunca Edirne Merkez İlçe'de bulunan ilk okul 4. sınıf öğrencilerine, Atık Bitkisel Yağlar, Atık Piller, Elektrikli ve Elektronik Atıklar, Ambalaj Atıklarının zararları, toplama yöntemleri, geri kazanım ve geri dönüşüm ile ilgili bilgilerin aktarılacağı "Atıkları Geri Kazanalım" isimli eğitim çalışması düzenleneceği bildirildi.
Yapılan açıklamada, "Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği", "Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği", "Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği", ve "Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği"nde belediyelerce alınacak tedbirler, görev ve sorumluluklar başlıklarında, atıkların etkin toplanması amacıyla halkı bilgilendirmekle yükümlü kılınmaktadır. Bu sebeple, 20122013 yılı 2. Dönemi boyunca Edirne Merkez İlçe'de bulunan ilköğretim okullarındaki 4. sınıf öğrencilerine, Atık Bitkisel Yağlar, Atık Piller, Elektrikli ve Elektronik Atıklar, Ambalaj Atıklarının zararları, toplama yöntemleri, geri kazanım ve geri dönüşüm ile ilgili bilgilerin aktarılacağı "Atıkları Geri Kazanalım" isimli eğitim çalışması düzenlenecektir. Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi personellerince tüm ilköğretim okullarımızın 4. Sınıflarına verilecek eğitimler 12 Şubat 2013 Salı günü başladı ve dönem boyunca sürecek" denildi.

13.02.2013 14:31:16 TSI

Editör: Wan Haber