TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele edecek Belediye Vanspor kulübü olağanüstü kongresi, kulüp tesislerinde gerçekleştirildi. Olağanüstü kongreye delegeler ve Vanspor taraftarları katıldı. Divan oluşumu ve saygı duruşunun ardından eski yönetim kurulu adına faaliyet raporunu Kulüp eski Başkanı Nihat Gezici okudu. Gezici konuşmasına kendilerine bugüne kadar büyük destek sunan Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Vanspor Onursal Başkanı Bekir Kaya’ya teşekkür ederek başladı. 
 
Kendilerine hedef aldıkları iyi ve şeffaf bir kulüp olma ideallerine ulaşma yolunda önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Gezici, yönetim kurulu üyeleri olarak takımın iyi bir noktaya gelebilmesi için çok önemli ve yoğun çalışmalar yaptıklarını belirtti. 
 
Amaçlarının Van gençliğinin belediye Vansporun faaliyetlerinde bulunmasını sağlamak, sporu sevdirmek, spora yöneltmek ve onları eğitmek, sportif kültür ve bilinci yerleştirmek olduklarını aktaran Gezici, “Ulusal alanda ve kulüp olarak sporda başarıya ulaşma yolunun, gençlerimizi küçük yaşlarda ele alıp bilimsel ve çağdaş yöntemlerle eğitmek olduğuna inanan yönetimimiz, faaliyet gösterdiğimiz; futbol, basketbol, voleybol ve atletizm branşlarından da bölgede öncelikle taramalarımızın dışında pilot okullar da seçilmiş olup daha geniş bir çalışma yürütülmektedir. Şuan itibari ile kulübümüzün futbol dışındaki yukarıda belirttiğimiz branşlarda yetiştirilen 49 sporcumuz bulunmaktadır. Ayrıca basketbol takımımız deplasmanlı yani bal liginde devam etmektedir. Bunun yanında atletizm takımımızdaki sporcularımız ise gerek Avrupa şampiyonluğu gerekse balkan şampiyonluğunda derece getirmişlerdir. Futbol alt yapımızda ise 5 ayrı kategoride 200 lisanlı sporcumuz 5 futbol antrenörlerimiz tarafından çalıştırılmaktadır. 2010-2011 sezonunda Bu kategoriler içerisinde u 14 ve u15 grupları Türkiye şampiyonasına katılmışlardır. Yine 2011 – 2012 futbol sezonunda u – 15 takımımız 2012 – 2013 futbol sezonunda ise u 13 takımlarımız Türkiye finallerine katılmışlardır. Özellikle futbolda alt yapımızdan yetişen ve şuan A takımında mücadele eden bazı futbolcularımızın performanslarının üst düzeyde olması nedeni ile bazı süper lig takımları bu sporcularımızı istemişlerdir” diye konuştu.
 
""
 
Gezici’nin konuşmasının ardından denetim ve disiplin kurulunun raporları okundu. Faaliyet raporlarının okunmasının ardından yönetim kurul seçimi yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığına Gıyasettin Gültepe, yönetim kurulu asil üyeliklerine Erkhan Aksoy, Asım Askar, Çetin Berge, Yılmaz Dağlı, Ayşan Harmancı, İlyas Tunç ve Murat Sarısaç seçildi. Denetim Kuruluna Adnan Bilen, Medeni Oruç, Faysal Engin, Disiplin Kurulu asil üyeliklerine Selim Bozyiğit, Haydar Acar ve Murat Eryılmaz seçildi. Yönetim Kurulunun oy birliği seçilmesinin ardından konuşan Vanspor Kulüp Başkanı Gıyasettin Gültepe, kulübü önemli bir noktaya taşımak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirterek, delegelere teşekkür etti. 
 
Son olarak konuşan Vanspor Kulübü eski Başkanı Nihat Gezici, Van Valisi, Milletvekilleri ve işadamlarına çağrı yaparak takıma destek istedi. Van Valisinin bugüne kadar takıma destek çıkmadığını aktaran Gezici, “Vali artık bu ayrışmayı bir kenara bırakarak takıma sahip çıkması gerekiyor” dedi. Dilek ve temennilerin ardından kongre sona erdi.
 
""
Editör: Wan Haber