Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, tarihi Dokur Evi'ndeki halı dokuma kurslarına ilginin her geçen gün artığını söyledi. Uşak halısını yeniden marka haline getirmek istediklerini de ifade eden Ali Erdoğan, "Uşak halısını tanıtmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
Uşak Belediyesi restore edilen tarihi Dokurevi'nde Uşak halısını yaşatmak amacıyla ev hanımlarına yönelik halı dokuma kursu açıyor. Kurslara olan ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kurslarda kişiye özel halılarında dokunabildiğini söyledi. Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak halılarına olan ilginin artmasının kendilerini mutlu ettiğini de ifade ederek, halı dokuma işini bilen nitelikli bayanlara da çağrı yaptı.
Uşak halısının gördüğü yoğun ilginin talebin de artmasına neden olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, " Uşak halısı eskiden bir çok ülkenin saraylarını süslüyordu. Belediye olarak Uşak halısını yeniden canlandırmak ve tanıtımını yapmak için kurslara açıyoruz. Kurslara katılan kursiyerlerimiz işi öğrendikten sonra kişiye özel halılar dokuyorlar. Yaz döneminde kursiyerlerimizin dokuduğu halıları düzenlediğimiz sergi ile halkımızın beğenisini sunmuştuk. Bundan sonra her yıl benzer etkinlikleri yapacağız. Belediye olarak Uşak halısını dokuyabilen nitelikli bayanlara da ihtiyacımız var. Gelsinler kurslarda görev alsınlar istiyoruz" dedi.
Açtıkları kurslarda dokunan Uşak halılarının markalaşma yolunda ilerlemeye devam ettiğine de söyleyen Ali Erdoğan, " Halılarımız her zaman en güzel yerde olmayı hak ediyor. Yüz yıllarca birçok ünlü ressama konu olmuş halılarımız, eski günlerine döndüreceğiz. Biz artık Uşak denilince tarhana, battaniye, seramik ile birlikte eskisi gibi Uşak halı hatırlansın istiyoruz" dedi.
(KY-İK)

05.12.2012 14:22:06 TSI

Editör: Wan Haber