Uşak Belediyesi, kent merkezindeki tarihi evlerin restore edilerek yeniden kullanıma açılmasına önem verirken, geçen yıl başlattığı dış cephe yenileme çalışmalarını da hızlandırdı.
Uşak Belediyesi geçen yıl Tirit Sokak'ta başlattığı cephe yenileme çalışmalarını bu yıl Hisarkapı Ulu Yolu ve Eski Gediz Uluyolu'nda devam ediyor. İki sokakta toplam 16 evin dış cephesi restore edilirken evlerin cephe yenileme maliyeti ise 182 bin TL oldu. Tarihi dokuyu ayağa kaldırmak amacıyla sürdürdükleri çalışmaların önemine değinen Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "İlimizde tarihi sokakların can bulmasını önemli hedeflerimizin arasında tutuyoruz. Tarihimize sahip çıkma bilinci ile yola çıktık" dedi.
Uşak'ı tarihi evler konusunda isminden bahsedilen örnek bir kent haline getirmek istediklerine de kaydeden Ali Erdoğan, kent merkezindeki 200'e yakın tarihi ev, çeşme ve konak bulunduğunu söyledi. Uşak Belediyesi'nin kentteki tarihi dokunun her yönü ile yeniden ayağa kalkması için çaba sarf ettiğini vurgulayan Başkan Erdoğan," İlimizdeki tarihi yapıları yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Restore ettiğimiz evleri toplum yararına kullanıyoruz. Yörük Evi, Dokur Evi, İslamoğlu Evi gibi yapılarda çeşitli konularda sosyal sorumluluk projelerimiz devam ediyor. Keşke tüm tarihi yapıları restore edebilecek gücümüz olsa. Bu olmadığı için tarihi evlerin bulunduğu sokaklarda dış cephe yenileme çalışmaları yapıyoruz. İlkini geçen yıl Tirit sokakta yaptık ve halktan olumlu tepkiler aldık. Şimdi de Hisarkapı Uluyolu ve Eski Gediz Ulu Yolu girişinde toplan 16 evin cephesini yeniledik. İki sokakta yaptığımız çalışmalara toplam 182 bin TL para harcandık. Dış cephe yenileme çalışmaları devam edeceğiz.Amacımız tarihi yapılarımızın bulunduğu sokakları görsel olarak da güzelleştirmektir" dedi.
(KY-İK)

03.01.2013 12:09:34 TSI

Editör: Wan Haber