Kırıkkale'ye bağlı Balışeyh ilçesinde personelin 25 yıldır bekledikleri alacakları ödendi.
Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, 1985'li yıllardan itibaren çeşitli nedenlerden dolayı personelin hak ettiği ancak bir türlü alamadıkları haklarının Ocak maaşı ile birlikte ödediğini söyledi.
Başkan Dedelioğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Belediyemizde 1985-1990'lı yıllardan itibaren çeşitli birimlerinde memur, şoför, sekreter ve işçi olarak görev yapan ancak önceki belediye yönetimleri tarafından maaşları ödenmeyen yada eksik ödenen personelimizin haklarını ödedik. Halkımıza hizmet vermiş ama emeğinin karşılığını alamamış personelimizi bizler unutmadık. Yönetime geldiğimiz günden itibaren ne söz vermişsek her zaman bu sözlerimizin arkasında olduk. Şu an Belediyemizde yada başka kurumlara geçen personelimizin kaybolan sosyal haklarını, Key ödemeleri, bayram ikramiyeleri, devlet ikramiyeleri, maaş alacakları ve neyi hak etmişlerse bu hakların hepsini onlara maddi manevi iade ettik ve haklarını kuruşuna kadar ödedik."
Ödemelerde zaman aşımına uğrayan hakların da iade edildiğini kaydeden Başkan Dedelioğlu, "Belediyecilikte devamlılık esastır. Bizden önceki yönetimlerin durumlarını bahane ederek halkımıza hizmet veren personelimizin zayi olan haklarına göz yummadık, yumamayız. Allah nasip etti bizler de vesile olduk. Doğru olanı yaptık" şeklinde konuştu.
Yıllardır bekledikleri alacaklarına kavuşan Belediye personeli bir araya gelerek Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu'nu ziyaret ederek teşekkür ettiler ve memnuniyetlerini dile getirdiler.
(AK-BÖ)

16.01.2013 12:30:10 TSI

Editör: Wan Haber