Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi personeli, kendileri için özel gösterilme sahnelenen ve savaşın kirli yüzünü Filistin sorunu üzerinden ele alan "Maskeliler (İntifada)" adlı oyunu ayakta alkışladı.
Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi ortaklaşa düzenlediği tiyatro etkinliğinde, Ankara Ekin Tiyatrosu'nun "Maskeliler (İntifada)" adlı oyunu belediye personeline özel olarak sahnelendi. Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunun başrollerini sinema ve tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü ile Serdar Kamalıoğlu ve Soner Akçay paylaştı. Belediye personeli, Gürol Tonbul'un yönettiği oyuna büyük ilgi gösterirken, oyunu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Göksoy, Genel İş Sendikası Diyarbakır Bölge Başkanı Serdar Ekingen, Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, BDP MYK Üyesi Ferhat Tarhan, PM Üyesi Cemil Elden de izledi. Belediye personeli, İsrailli yazar İan Hastor'un yazdığı savaşın kötü yüzünü gösteren ve Filistin sorununa dikkat çeken oyunu ayakta alkışladı.
Tiyatro gösteriminden sonra Akdeniz Belediye Başkanı Türk ve Genel-İş Şube Başkanı Göksoy, oyuncuları tebrik ederek çiçek verdiler. Kısa bir konuşma yapan Göksoy, DİSK Genel-İş Sendikası'nın, işçilerin özlük haklarını korumakla yükümlü olduğunu, bunun yanı sıra kültür ve sanat etkinliklerine de önem verdiğini belirtti. Belediyelerle yapılan toplu iş sözleşmelerinde, bu çerçevede bir madde bulunduğunu da hatırlatan Göksoy, sendika üyesi işçiler adına Fazıl Türk'e teşekkür etti.
Etkinliğin gerçekleşmesine katkı veren herkese teşekkür eden Türk de bu oyunda sanatçıların bir gerçekliği gözler önüne serdiklerini vurgulayarak, oyunda anlatılmak istenen olayların ve acıların canlı şahidi olduğunu, Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananları örnek gösterdi.
Diyarbakır Cezaevi olaylarını filme aldıklarını dile getiren oyuncu Turgay Tanülkü ise yeni nesle güzel bir ülke bırakamadıklarını ifade ederek, "Ben 60 yaşındayım, maalesef aldığımız nöbeti torunlarımıza devredemedik. Ben şahsım adına evlatlardan ve torunlardan özür diliyorum. Sanatçılar, amatör, alaylı ya da profesyonel hangi türden olursa olsun bu ülkenin barış simgeleridir. Biz büyük bir zeytin ağacıyız, yapraklarımız bütün dünyaya barış getirsin" diye konuştu.
(KYM-Y)

26.12.2012 11:56:50 TSI

Editör: Wan Haber