Selçuk Belediyesi'nin Selçuk-Efes Kent Belleği, Belediye personelinin geçmişini, aile tarihini ve geleneklerini de geleceğe kaydediyor. Bu amaçla başlatılan Kent Belleği ziyaretlerinin ilk gününe farklı birimlerden 24 belediye personeli katıldı.
Selçuk Belediyesi Kültür Müdürlüğü Kent Belleği ekibi eşliğinde ve Belediye Arkeoloğu Yusuf Yavaş'ın rehberliğinde Kent Belleğini gezen ve sergiler hakkında bilgi alan belediye personeli ardından Kültür Müdürlüğü sosyologlarından Filiz Ağbaba ve Osman Gülmez yürütücülüğünde yapılan sohbet toplantısında ailelerinin geçmişini, göç ve Selçuk'a yerleşme hikâyelerini, kendilerine has geleneklerini paylaştı. Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen sohbette her Selçuklu gibi belediye personelinin de Kent Belleği gönüllüsü olabileceğine vurgu yapıldı.
Aile geçmişlerini, geleneklerini kent belleği ekibiyle paylaşarak ya da aile büyüklerinden kalan fotoğraf, mektup, belge ya da geçmişe ışık tutan herhangi bir objenin Kent Belleğinde sergilenmesini isteyerek hem geleceğin hafızasına kaydettirebileceği hem de Kent Belleğini ziyaret eden herkesle paylaşarak Selçuk'un kültürel birikimine katkı yapabileceği bilgisi verilen belediye personelinin aile tarihlerine ilişkin anlattıkları ise oldukça ilgi çekiciydi. Anlatılanları kayıt altına alan ve bunları birinci ağız olan aile büyüklerinden dinlemek için ziyaretler gerçekleştireceğini söyleyen Selçuk Belediyesi Kültür Müdürlüğü Kent Belleği ekibi, sürecek belediye personeli ziyaretleri sayesinde Kent Belleğinin daha da zenginleşeceğini ifade etti.
(NÖS-ERG-Y)

10.01.2013 16:02:14 TSI

Editör: Wan Haber