Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, belediye eski hizmet binasının zemin katındaki pasajda yer alan ve ruhsatı olmadığı belirtilen iş yerlerini sabah saatlerinde mühürlemeye başladı. Mühürleme işlemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit mühürlemenin ruhsatsız iş yerlerinden dolayı yapıldığı belirterek, “Pasajda yer alan 52 iş yeri arasında ruhsatı olmayan iş yerleri mühürleniyor. Ruhsat işlemi için Van Büyükşehir Belediyesi ise iş yeri sahipleri arasından bir takım görüşmeler var. Ancak bildiğimiz kadarıyla belediye binanın hasarlı olması nedeniyle pasajı boşaltmak istiyor" dedi.

"ESNAF MAĞDUR EDİLİYOR"
İşyerlerinin mühürlenmesiyle mağdur edilen "Tarihi Belediye Pasajı" Başkanı Zeki Aslan ise, “Bugün 52 pasaj esnafı olarak iş yerlerimizi mühürlendi. Pasajda esnaflık yapan arkadaşların bugünde malzemeleri geliyor. Buradaki esnaf mağdur olmuş durumdadır. Ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreç getirdiğimiz bir tarihte mühürlemenin olmasında dolayı çok sayıda aile de mağdur olmuştur. Bizim belediyeden tek isteğimiz mağduriyetimizin giderilmesidir. Fevri davranmak ile hiçbir yere varılmaz. Bu anlamda belediyenin bir adım atmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından ağır hasar alan pasaj için daha yıkım kararı alınmış ve binanın yıkımı için Van Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başlamıştı. Ancak esnafın duruma itiraz etmesi üzerine mahkeme kararı ile yıkım kararı durdurulmuştu. Pasaj esnafı ise kira dekontlarını ve mahkemeden aldıkları yıkımı durdurma kararını gerekçe göstererek iş yerlerinin mühürlenmesine tepki gösterdi. 

Editör: Wan Haber