Pasaj önünde bir araya gelen esnaflar, zor günler geçirdiklerini belirterek, yetkililerden sıkıntının giderilmesini istediler. Geçen hafta mevcut durumları ile ilgili bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve kamuoyunu bilgilendirme adına bir basın açıklaması düzenlediklerini belirten Pasaj Yönetimi Başkanı Zeki Aslan, mağduriyetlerinin bir çözüme kavuşturulamaması durumunda her cuma günü yeni bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Bir ayı aşkın süredir dükkanlarının kapalı olduğunu ifade eden Aslan, “Talep ettiğimiz çözüm ortamı ne yazık ki oluşturulamamıştır. Esnaf her geçen gün daha da mağdur olmakta ve sorumlu oldukları aileleri de maalesef zor günler geçirmektedir. Sıkıntı büyümekte, borçlar birikmektedir. Sürekli 52 esnaf diye deklare ettiğimiz Belediye Pasajı esnafları, takdir edersiniz ki sadece 52 kişiden ibaret değildir. Çalışanları ve aileleri ile birlikte 800’den fazla insan demektir ve şu an devam eden çözümsüzlük ortamı bu kadar insanın mağdur olması anlamına gelmektedir” dedi.

Kamuoyundan konuya sadece ticari işletme-esnaf çerçevesinden değil aynı zamanda mağdur olan halk gözüyle bakılmasını istediklerini vurgulayan Aslan, “Bugün burada sayısal olarak ciddi bir halk topluluğu perişandır ve halkın kendi belediyesinden çözüm talep etmesi kadar doğal bir şey yoktur. Nitekim biz buradan daha önce de belirttiğimiz geçici çözüm çağrımızı yineliyoruz.

Hala devam eden davalar varken ve binanın fiziki durumu ile ilgili ortada net bir karar yokken en azından davalar sonuçlanana kadar ruhsat yenileme talebimizin işleme alınmasını ve dükkanlarımızın açılmasını istiyoruz. Bunu defalarca belirtmekte fayda görüyoruz. Bizim amacımız kimseyi karalamak değildir. Burada esnaf ekmeğinin peşindedir ve bu kutsal değer için de günlerdir dükkanlarının önünde kararlılıkla beklemektedir. Çözüm bulunamaması durumunda bu eyleme devam edeceğiz. Aynı kararlılık bütün diyalog ve uzlaşı yollarının zorlanması yönünde de devam edecektir. Mağduriyetimizin giderilmesi yönünde atılacak her samimi adım olgunlukla değerlendirilip karşılanacaktır.

Tüm bunlar olurken aynı zamanda konuyla ilgili yasal süreç devam etmekte, sonuçlanan ve devam eden davaların da gerektirdiği üzere binanın tahliye kararı bulunmamaktadır. Bu haliyle binanın mühürlü kalması iki taraf için de olumsuz bir durumdur. Sonuç olarak bizler Van Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya daha fazla sessiz kalmayacağına ve mağduriyetimizin giderilmesi yönünde adım atacağına samimiyetle inanıyoruz. Bu inancımız ilk günden beri değişmedi. Durum ortadadır ve atılması gereken adımlar bellidir” şeklinde konuştu.  İHA

Editör: Wan Haber