Van Büyükşehir Belediyesi, kentin en köklü ve büyük sorunu olan ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için 32 yeni akıllı otobüsü halkın hizmetine sundu. Kentte ilk kez toplu ulaşım sistemine geçen belediye, yeni aldığı otobüsleri halkın hizmetine sunarken, halk ise yeni hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek belediye yetkililerine teşekkür etti. İlk gün tam dolululuk oranı ile çalışan otobüsler, gece saat 24.00'e kadar hizmet verdi.


Alımı gerçekleştirilen ve dün itibari ile halka hizmet vermeye başlayan otobüslere halk yoğun ilgi gösterdi. Daha önce ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntılardan dolayı mağdur olan ve ulaşımın kendileri için büyük bir işkence olduğunu ifade eden vatandaşlar, belediyenin almış olduğu otobüslerle bu sorunun ortadan kalkacağını dile getirdiler. Kent için yapılan en önemli hizmetlerden birisinin de yeni alımı yapılan otobüsler olduğunu aktaran vatandaşlar, ulaşımın tam anlamıyla çözülmesi için yeni otobüs alımı yapmasını talep ettiler. Kent merkezinden Edremit TOKİ seferi yapan otobüste yolculuk yapan ve yaşadığı memnuniyeti ifade eden Lokman İnal isimli vatandaş, belediyenin yapmış olduğu hizmetten dolayı eş başkanlar Hatice Çoban ve Bekir Kaya’ya teşekkür etti.


Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde çalışan ve ulaşım için öğrenci olan kızıyla birlikte belediyeye ait otobüsleri tercih eden Nuran Demirhan ise, daha önce kadın olarak ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi. Bir kadın olarak yolculuğun kendisi için daha önce çok zor olduğunu dile getiren Demirhan, "Yeni alınan otobüsler tam teşekküllü, hem biz kadınlar hem de yaşlı ve engelliler için tasarlanmış. Ben ve kızım otobüsleri çok beğendik. Özellikle kadınlar için mor ve erguvan renklerinin seçilmesi ise bizleri daha çok mutlu etti. Açıkçası mutluluğumuzu ifade etmekte zorluk çekiyorum. Çünkü bu otobüsler sayesinde artık ulaşım çok daha konforlu ve güvenilir bir şekilde sağlanmış olacak. Bende hem bir anne hem de bir kadın olarak belediyenin yapmış olduğu bu hizmeti takdirle karşılıyor ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi.


Otobüste yolculuk yapan Cahide Taş, Yadigar Çelik ve Suat Ahi isimli vatandaşlarda hizmetten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Alımı gerçekleştirilen otobüsler her gün belirlenen güzergahlar arasında 06.00 - 24.00 saatleri arasında halka ulaşım hizmeti sunacak. Haziran ayına kadar bilet sistemi ile çalışacak otobüsler, daha sonra akıllı bilet sistemine geçecek.

Editör: Wan Haber