WanHaber.com - Haber Merkezi

Van Belediyesi Meclisi Belediye müdürlüklerinin bütçelerini tartışarak karara bağlıyor. Cahit Bozbay başkanlığında yapılan meclis toplantısının 13’üncü oturumunda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Su Kanalizasyon ve Park Bahçeler Müdürlüklerinin bütçeleri tartışılarak, müdürlüklerin çalışma performansları değerlendirildi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler bütçesinin kabul edilmesinin ardından meclis üyeleri yapılan çalışmalar hakkında görüşlerini dile getirdi.

“Basın Müdürlüğünün çalışmaları değerlendirildi”

İlk görüşü açıklayan Belediye Meclis üyesi Giyasettin  Gültepe, BDP’li belediyeler olarak çok zor koşullarda çalıştıklarını belirterek, “Bir tarafta siyasi operasyonlar bir tarafta da para kaynaklarının kesilmesi derken çok zor koşullar da hizmet veriyoruz. Tüm birimlerimiz yeterince çalışıyor ama belediye basınımızın çalışmaları çok daha iyi yansıtması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda belediye çalışmalarını daha fazla yansıtmalarını öneriyorum. Bu konuda bazı eksiklikler görüyoruz” dedi. Daha sonra konuşan meclis üyesi Yıldız Çetin, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün bütçesini yeterli görmediklerini söyleyerek, “3 yıldır yerelde iktidarız. Zor koşullar da çalışmalar yürütmekteyiz. Belediyenin yaptığı çalışmalar takdire şayandır. Ancak yerel gazeteler ve yerel basında fazla işlenmiyoruz. Belediye basını bu konuda yetersiz görüyoruz” dedi. Meclis üyesi Ayşe Harmancı ise “Basının daha duyarlı olmasını istiyorum. Belediye tarafında yapılan çalışmaları tümünü ele alıp halka taşıma konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Tüm çalışmaları ele alarak halka ulaştırmaları konusunda belediye basın müdürlüğünün daha iyi çalışma yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Hecer Kaya: Halkın belediyesi, halk için hizmet verecek

Son olarak konuşan Belediye Meclis üyesi Hecer Kaya ise “Geçmiş döneme rağmen halk belediyeciliğinin nasıl yapıldığını gösterdik. Geçmiş belediyeler ancak ailelerine yandaşlarına peşkeş çekebildiler. Onlar ancak bu kadarını yapabildiler. Tabi yetmedi belediyenin birçok yerini ve belediyeye ait mal varlıklarını sattılar. Oda yetmedi bugün görüştüğümüz yıllık bütçenin fazlasıyla borç bıraktılar. Bu çalışmalarımız sistemin gözüne battı onun için belediye başkanımız ve yüzlerce seçilmişimiz tutuklandı. Ama bunu çok iyi bilmeliler ki ne pahasına olursa olsun bu halkın belediyesidir ve bu halk için hizmet verecektir” dedi. Tartışmaların ardından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bütçesi meclisten oy birliği ile geçti.

“Yeşil alan konusunda çalışmalar yapılacak”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bütçesinin ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü bütçesi ele alındı. Bütçe üzerine söz alan belediye meclis üyesi Yıldız Çetin, bütçeyi yetersiz bulduklarını belirterek, “Yeni imar planına göre kentin birçok noktası yeşil alan ilan edilmiştir. Yeni yapılacak yeşil alanlardaki çalışmalar ciddi bir miktara denk geliyor. Bu açıdan bütçeyi yetersiz buluyorum” dedi. Daha sonra konuşan Meclis üyesi Gıyasettin Gültepe, “Büyükşehir belediyesi olacağımız için yeşil alan konusunda büyük sorunlar çıkacaktır. Kentimizde park ve yeşil alan sayısını arttırmamız gerekmektedir. Yapılan kültür parkımız Van’a çok büyük bir önem kazandırmıştır. Önerimiz yeşil alanlara daha çok önem vermeleri ve daha fazla bütçe ayırmalarıdır. Ama üzülerek belirteyim ki, AKP tarafından bölgemizde yeşil alanlarımız ve doğamız talan edilip yakılmaktadır. Ama batı tarafında herhangi bir yangın olduğu zaman tüm ekip ve helikopterleriyle müdahale etmektedirler. Bu iki yüzlülükleri ve ayrımcı politikalarından dolayı kendilerini kınıyoruz” dedi.

Doğar: Yeşil alan medeniyetin ölçüsüdür

Son olarak söz alan Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar da kenttin en önemli birimlerinden birinin park ve bahçeler birimi olduğunu söyledi. Göreve geldikleri günden bugüne kadar yeşil alan konusunda ciddi mesafeler kaydedildiğini aktaran Doğar,“ Van; geçmişte bağı ve bahçesi ile meşhur bir yerdi. Ama şimdi yeşil alan ve insanların ailesi ile gidebileceği, oturabileceği yerler neredeyse yoktur. Ama elimizde var olanları değerlendirme açısında önemli çalışmalar yaptık. Kültür parkı yapılan çalışmalardan sonra muazzam bir alana çevrildi. Bölgenin en güzel parklarından biri haline getirildi. Yine Van sahil kentti iken yurttaşlarımız sahille buluşamadı. Yaptığımız ciddi çalışmalar ve çabalardan sonra Yaşar Kemal Parkı en güzel şekilde yapılıp halkımızın hizmetine sunuldu. Van’da insanların ilk defa gece gündüz gezebileceği güzel ve güvenli bir alana dönüştü ve çok büyük bir memnuniyetle de karşılandı. Bu yıl yine SODES kapsamında 7 mahallemizde ayrı ayrı parklar ve oyun grupları kurduk. Yine Akköprü deresine deprem anıt parkı kurduk. Dere atıl durumda iken biz bunu yürüyüş, bisiklet ve insanların rahat edebileceği bir alana çevirme çalışmalarımıza başladık. Yine belediye olarak çok önemsediğimiz Van Devlet Hastanesi’nin yerini yeşil alana dönüştürerek park yapma girişimlerimiz var. Ancak Şehircilik Bakanlığı’nın buna bir karşı duruşu var. Biz buranın yeşil alana dönüştürülüp halka açılması konusunda gerekli tüm girişim ve müracaatlarda bulunduk ve takipçisi de olacağız. Ama üzülerek belirteyim şimdiye kadar tüm çabalarımıza rağmen olumlu bir cevap alamadık. Yeşil alanlar bizim için medeniyet ölçüsüdür. Bunun için devasa bir proje olan Fidanlık projemiz için gerekli çalışmaları yapmaya başlayacağız.Yeşil alanlarımızın ıslahı ve yeni alanlar açma konusunda çalışmalar başlatacağız” diye konuştu.  Önümüzdeki sezonda Kültür Parkı’na barbeküler yapılacağını söyleyen Doğar, teknik ekibin şuan bu çalışmaları başlattığını duyurdu. 

Editör: Wan Haber