WanHaber.com - Haber Merkezi

 

Van Belediye Meclisi 2013 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, başkanlığında yapılan toplantıda birçok önerge ve yapılacak çalışmaların raporları sunuldu. Cezaevi’nde Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile görüşen Abi, Kaya’nın meclis üyelerine gönderdiği selamı iletti.

Selamın iletilmesinin ardından BDP ve AKP’li meclis üyeleri söz alarak görüşlerini ifade etti. AKP Grubu adına konuşan M. Yasin Ertürk, Kaya’nın gönderdiği selam için teşekkür ederek, “Kendisinin en kısa sürede Cezaevi’nden çıkıp ailesine kavuşmasını ve ilimizi yönetmeye devam etmesini diliyoruz” dedi.

 

""

BDP gurubu adına söz alan Grup Başkanı Cahit Bozbay ise, belediye yönetimine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Belediye başkanımız Bekir Kaya’yı bir sonraki meclis toplantısında görme umudumuz ve dileğimiz var. Kendisinin selamlarına bizde selam gönderiyoruz. Kürt sorununda umutların yeşerdiği bugün de yapılan gözaltı süreçleri umutları köreltiyor. Kente hizmet götüren bir kurumuz. Dolayısıyla seçilmişlerin bu şekilde antidemokratik yöntemlerle içeride bırakılması bu sürece zarar verecektir. Biran önce bu sürecin son bulması KCK adı altında devam eden siyasi soykırım operasyonların son bulmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından meclise ‘Başıboş sokak hayvanların durumu ve ıslahı’, ‘Cumhuriyet Caddesinde yaşanan park sorunları’ gibi güncel sıkıntılar belediye meclis toplantısı gündemine alındı. Meclis gündemleri hafta sonuna kadar tartışarak karara bağlayacak. 

Editör: Wan Haber