Fotoğraf sanatçısı ve Kuşadası belediye Meclis üyesi Murat Saraç 4. Kişisel Fotoğraf sergisini "Kuşadası Tanıtım Günleri" kapsamında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te açtı.
Kuşadası'nın Kardeş Kenti Gorçe Petrov Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Açılışa Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kardeş Kent Gorçe Petrov Belediye Başkanı Sokol Mitrovski, Kosova'ya bağlı Kardeş Kent Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar, Üsküp Yunus Emre Kültür Merkezi Yöneticisi Tayfun Kalkan, Kuşadası Tanıtım günleri nedeniyle Üsküp'te bulunan Kuşadası Heyeti, Gorçe Petrov Belediyesinin Meclis üyeleri, yetkilileri, Sivil Toplum Örgütlerinin Yöneticileri ile kalabalık bir sanatsever grubu katıldı.
Murat Saraç'ın çeşitli dönemlerde çekmiş olduğu otuza yakın Kuşadası fotoğrafından oluşan ve "Tutkunun Adı: Kuşadası" adını taşıyan sergi yoğun ilgi ile karşılandı. Açılışta bir konuşma yapan ve serginin ve tanıtım günlerinin gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Gorçe Petrov Belediye Başkanı Sokol Mitrovski'ye teşekkür ederek sözlerine başlayan ve Yurtdışında ilk kez bir sergi açtığını belirten Murat Saraç gördüğü ilgi karşısında son derece heyecanlandığını, Balkanlardan Türklerin siyasi ve idari olarak ayrılmasından yüzyıl sonra iki toplum arasında Sanatı ve Kültürü paylaşmak için biraraya gelme fırsatını yakalamaktan dolayı çok mutlu olduğunu, Özellikle eğitim kurumlarından gelen öğretmen ve öğrencilerin sergiye büyük anlam kattığını belirtti.
(ZH-MB-İK)

21.12.2012 17:29:13 TSI

Editör: Wan Haber