WanHaber.com - Haber Merkezi

Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı denetim ekipleri kent genelinde bulunan gıda üretim yerleri ve yeni açılan alış veriş merkezlerini denetledi. Denetime Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak, gıda mühedisleri ve çalışanlar katıldı.

Kent genelinde işletmeye açık fırınları denetleyen Zabıta ekipleri eksiksiz bulunan fırınları işletmecilerine teşekkür ederken, eksikleri bulunan fırınları ise yazılı ve sözlü olarak uyarıda bulundu. Yapılan denetimlerde işletmelerin hijyen koşulları işletme ruhsatları çalışanların portör sağlık muayene kartları kontrol edilirken, kullanılan gıda malzemelerinin son kullanma tarihleri sıkı sıkıya incelendi.

İşletmeye yeni açılan iş yerlerini denetleyen Zabıta ekipleri işyerlerinin ruhsatlarının olmamamsından dolayı zabıt tanzim edildi. Sözlü olarak uyarıda bulunan Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak, "Esnaf arkadaşlarımıza belediye olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Denetimlerde temel amacımız kurallara uygun sağlıklı işyerlerinin oluşmasıdır. Eksiklerini gördüğümüz işyerlerine eksikleri gidermeleri için gerekli zaman verdik. Bugün ki denetimlerimiz günlük rutin çalışmalarımızdandır. Bizlere gelen ihbarda önemli ölçüde azalma gözlemlemekteyiz. Bu da çalışmalarımızda geldiğimiz noktayı göstermektedir. Kurallar çerçevesinde işletmeler yapan esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi 

Editör: Wan Haber