Ardahan Belediyesi, kent merkezinde son günlerde aralıksız devam eden kar yağışı ve etkili olan soğuklar nedeniyle cadde ve sokaklarda biriken kar ve yaşanan buzlanma nedeniyle temizlik seferberliği başlattı.
Ardahan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Odabaşı, ana caddelerde trafik akışının aksamaması için buz kaldırma çalışmalarının akşam saatlerinde yapıldığını belirterek şunları kaydetti:
"Ekiplerimiz herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için cadde ve sokaklarda, kar, tuzlama çalışmaları ve buz temizleme çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Geçen haftalarda başlattığımız yollardaki buzlanmalara müdahale etmiştik. Aynı çalışmaları devam ettiriyoruz, havaların tekrar soğumasıyla birlikte çok ciddi anlamda tekrar buzlanmalar meydana geldi yollarda. Bunlar trafiği de olumsuz yönde etkiliyor. Dolayısıyla biz Belediye olarak yine üç kepçe bir greyder dört kamyonla yaklaşık üç gündür yine çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu ana kadar 45 kamyona yakın buz kaldırdık yollardan. Bu kış bizim için de çok zor geçti. Havaların ısınmasıyla birlikte yinede bazı sorunlarla karşılaşacağız. Özellikle yolları bozuyor bu tür çalışmalar. Ama bütün gücümüzle bunların üstesinden geleceğiz Ardahan halkı emin olabilir"
Karla mücadele çalışması sayesinde tüm cadde ve sokaklardaki ulaşımın normale döndüğünü vurgulayan Odabaşı, kent dışına taşınan karın çöp merkezine döküldüğünü belirtti.
(OY-AA-Y)

03.02.2013 21:01:26 TSI

Editör: Wan Haber