Tekirdağ' ın Malkra ilçesi belediyesine Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği sağlanan "Malkara Hep kazanıyor" projesi kapsamında 10 adet Atık Pil Toplama Makinesi ve 1 adet Bitkisel Atık Yağ Toplama Makinesi kazandırılarak teslim edildi.
Malkara belediyesine teslim edilen makineler ilçemizde atık yağların ve pillerin toplanmasında büyük katkı sağlayacağı belirtildi.
Belediye bakanı Birol Kaya yapmış olduğu açıklamasında; Malkranın Atık pil toplama makinası ve bitkisey atık yay toplama makinası ile yaşanabilir örnek ilçe olma yolundabir adım daha ileriye gidildiğini ifede ederek bitkisel atık yağların şehir kanalizasyonuna, toprağa, suya ve çöplere dökülerek doğaya karışmasın önlemek için düşünülen bir makinadır. Projenin özel amaçları arasında kadınların bitkisel atık yağların geri kazanımı konusunda bilinçlendirme faliyetlerine aktif katılımları olduğundan bitkisel atık yağ toplama makinasına ihtiyaç duyulmaktadır. Atık pil toplama makinalarını ilköğretim okullarına yerleştireceğiz. Böylece öğrencilerimize hem atık pil toplama bilincini oluşturacağız hemde atıkları her pil için dediyeler kazanacaklardır Atık pil toplama makinası, silindirik pilleri atık veya sağlam olmasına ayrıştıran kullanım ömrü dolmuş atık pilleri haznesine alıp karşılığında çeşitli hediye veren sağlam pilleri ise farklı hazneden iade eden çok yönlü bir makinadır dedi.

17.01.2013 16:20:35 TSI

Editör: Wan Haber