Van Belediyesi ile Genel İş Sendikası Van Şubesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine (TİS) göre, 2014 yılı için yüzde 10, 2015 yılı için de yüzde 13 artış yapılırken; tatil edilen Newroz için 25, 1 Mayıs için 25 ve 8 Mart için de 100 TL yardım yapılması kararlaştırıldı.

Van Belediyesi ile Genel İş Sendikası Van Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi, belediye garajında imzalandı. Toplu iş sözleşmesine Belediye Başkanı Bekir Kaya, yardımcıları, Genel İş Sendikası Van Şube Başkanı Salih İpek, sendika yönetimi ve belediye çalışanları katıldı.

Toplamda 3 oturum sonrası anlaşmaya varıldığını aktaran Genel İş Sendikası Van Şube Başkanı Salih İpek, sosyal haklarda yapılan artışları aktardı. İpek, “Yapılan artışa göre her ay için yemek yardımına 25 TL, yakacak yardımına 25 TL, kira yardımına 25 TL, temizlik ek gıda yardımına 25 TL, sorumluluk yardımına 45 TL ve çocuk yardımı için de yine 10 TL maaşlara eklenecek. Her yıl bir kere olmak üzere eğitim yardımı için 50 TL, 1 Mayıs 25 TL, Newroz 25 TL, 8 Mart için de 100 TL ödeme yapılacak. Kurban ve Ramazan Bayramları için yılda iki kez olmak üzere her bayram için 50 TL ve giyim yardımı için de yılda bir kez olmak üzere 100 TL ödenecek. Sözleşme gereği ayrıca belediyede çalışan memur ve Mavi Kent AŞ çalışanlarına ise her ay 50 TL ulaşım ücreti ödenecek” dedi.

“BAZI ARKADAŞLARIMIZIN MAAŞLARINDA BİN TL ARTIŞ OLACAK"
Sözleşmenin imzalanmasının ardından bir konuşma yapan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, yapılan bu sözleşmeyi belediyenin içerisinde bulunduğu ekonomik durum ve kentin sosyo-ekonomik durumunu göz önünde bulundurularak yaptıklarını söyledi. Kaya, "Bazı arkadaşlarımıza bu artış az gelebilir ama aynı pozisyonda değişik birçok kurumda çalışan yurttaşlarımızla kıyasladığımızda en iyi ücret artışını yine belediye olarak biz yaptık. Yaşanan deprem sonrası yapılan sözleşmemizde tatmin edici bir sözleşme yapmadığımızı fakat bunu tedarik edeceğimizi söylemiştik. Bugünkü sözleşmemizde de bunu göz önüne aldık. Yüzdelik artış ve sosyal haklardaki artışla birlikte bazı arkadaşlarımızın yaklaşık artışı bin TL olacak" dedi.

İnsanların alın teri ve emeklerinin maddiyatla ölçülemeyeceğinin farkında olduklarını aktaran Kaya, "Belediyenin durumu, kentin durumu belli. Kentimizde yüzde 23 işsizlik var. İş bulanların çoğunun asgari ücretle çalıştığı, yatırımların olmadığı bir kentte yaşıyoruz. Belediyemiz istihdam ve yatırım kurumu değil, hizmet kurumudur. Belediye olarak kente hizmet ederken, çalışanına da en iyisini vermeye çalışıyoruz ve verdiğimizi de düşünüyoruz. Bu konuda gönlünüzün rahat olmasını ve tatmin olmanızı istiyorum" dedi.

“BU EMEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN”
5 yıl için tüm işçilere teşekkür eden Kaya, "Bu 5 yıl içerisinde yapılan hizmetleri halkımızın takdirine bırakıyorum. Tabii ki burada bir takdir var ise bu takdir siz değerli çalışan arkadaşlarındır. Bir eksik ya da kusur varsa bu da biz yönetimindir. Umarım bir 5 yıl daha birlikte çalışacağız, biz buna talibiz. Bu 5 yıl içerisinde daha güzel şeyler yapacağız. Emeğimizi daha güzel şeyler için sarf edeceğiz. Bu kentte yapılacak en ufak hizmetin bizi mutlu edeceğini biliyoruz. Biz de bu mutluluğu yaşıyoruz. Umarım sizde bu mutluluğu yaşıyorsunuz. Bu emeğinize sahip çıkın. Bu emeği organize etmek, halkın takdirine sunmak bizim işimizdir. Biz de sizleri en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Hepinize teşekkür ediyorum, umarım daha iyi şeyler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: Wan Haber