Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kalkan beldesinde inşaatçılığın hemen her branşından anlayan toplam 6 belediye personeli, proje bedeli 400 bin lira olan düğün salonu inşaatında gönüllü çalışarak belediyenin 150 bin liralık tasarruf yapmasını sağladı.
Bağımsız Belediye Başkanı Ahmet Balta, 672 nüfuslu Kalkan'a İller Bankası'ndan gelen ortalama 15 bin liralık aylık ödeneğin kendisiyle birlikte 7 kişinin personel giderlerine bile yetmediği için çalışanların böyle bir fedakarlıkta bulunmak suretiyle beldeeye 550 kişilik modern bir düğün salonu kazandırdıklarını kaydetti. Önceden yapılan düğün salonunun beldede istihdam sağlamak için merkezi İzmir'de bulunan bir tekstil firmasına aylık 500 liraya kiraya verildiğini ifade eden Başkan Balta, "Düğün salonumuzu tekstile kiraya verdikten sonra yenisine ihtiyaç hissedildi. Yenisini yapmak için kolları sıvadık. Karşımıza 400 bin lira proje bedeli çıktı. Sağ olsunlar. Biri memur 5 işçimiz, hepimiz inşaat ustasıyız, biz yaparız diyerek kolları sıvadı. 5 aylık süreçte altı yemekhane üstü 50 kişiyi barındıracak modern bir düğün salonu inşaatımızın sonuna geldik. Önümüzdeki nisan veya mayıs aylarında da hizmete açmayı planlıyoruz. Kendilerine teşekkür ederim" dedi.
Belde nüfusunun 2 binin altına düştüğü için kapanacağını dile getiren Başkan Balta, "Çalışanlarımızın desteği ile meydana getirdiğimiz düğün salonumuz bizden köyümüze bir armağan olsun" şeklinde konuştu.
Kadrolu memur Cengiz Karaoğlan'ın belediyedeki görevinin yanı sıra servis şoförü olarak da çalıştığını, kadrolu 4 işçi ile bir geçici işçinin de temizlik ve diğer işlerden artan zamanlarda belediyenin bu tür faaliyetlerinde gönüllü olarak çalıştığını dile getiren Başkan Balta, "Belediye çalışanlarımızın tamamı marifetli kişilerden oluşuyor. Bu yüzden belediye başkanı olarak kendimi şanslı görüyorum. Çalışanlarımın yanı sıra ben de belediye başkanı olarak bu tür yatırımlara destek için ilçede makam aracı kullanmayan tek belediye başkanıyım. Makam aracına harcayacağım para ile beldeme başka alanlarda hizmet etmeyi sürdürüyorum" diye konuştu.
Belde halkından Baki Duman, "Belediye başkanımız Ahmet Balta ve çalışanlar el birliği yaparak 400 bin liraya mal olması planlanan 500 kişilik düğün salonumuzu 250 bin liraya mal etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Mustafa Çelt isimli vatandaş, "Belediye çalışanlarının 10 parmağında 10 marifet var. Hepsi de inşaatın çeşitli dallarında uzman. Maharetlerini inşaat işine de yansıtmak suretiyle böyle güzel bir eserin beldemize kazandırılmasını sağladılar" dedi.
(MY-EFE-MŞ)

18.12.2012 12:14:58 TSI

Editör: Wan Haber