Uşak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent merkezindeki ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bu yıl 6 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdi.
Yaşanabilir modern bir şehir olmanın yanında yeşil alanları ile de zengin bir kent görüntüsü hedeflediklerini ifade eden Park ve Bahçeler Müdürü Evren Pür, çalışmaların aralıksız süreceğini söyledi. Kent yaşamında ağaçlandırma çalışmalarının büyük bir önem taşıdığını da ifade eden Pür, " İlimizin her bölgesinde ağaçlanma yapıyoruz. Kenti yeşil bir görüntüye kavuşturmak için fidan dikimine önem vermeyi sürdüreceğiz" dedi.
Ağaçlandırma çalışmalarının kentin görüntüsüne de doğallık kattığını ifade eden Enver Pür, "Gelecek nesillere güzel bir kent bırakmak için ağaçlandırmanın önemli olduğunu biliyoruz. Doğal dengenin korunması, orman ve ağaç sevgisinin geliştirilmesi de bu tür çalışmalarla mümkün oluyor. Zaman zaman öğrencilerimize de fidan dikimine davet ediyoruz. Onlara fidan dikmenin önemini anlatıp bir ağacın nasıl büyüdüğünü ve neden korunması gerektiğini anlatıyoruz. Belediye olarak vatandaşlarımızdan gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Şehrin her noktasındaki park ve bahçelerde ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek. Bu sezon 6 bin adet fidan diktik. Çalışmalar Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde devam ediyor" dedi.
(KY-İK)

08.02.2013 14:29:14 TSI

Editör: Wan Haber